Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скърцане на ремъка само при мокро време.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скърцане на ремъка само при мокро време.

Здравейте, колеги! Проблема с моята фичка е следния: При мокро време ремъка от време на време започва да пищи, затяга хидравликата, парното и като цяло токовете намаляват, и след секунди се оправя. Преди си мислих че е от подкалника че го няма, сега сложих, но ремъка отново запява. Как се справяте с този проблем. Ремъка и ролките са на 15 000 км, качествени са и потъва около 1 см като го натисна. Проблема го има и лято и зима, само когато има локви. Благодаря предварително!
    Fiat Bravo 1.9 TD100

По принцип е нормално да просвири за кратко докато изсъхне водата, но трябва да се види, защото може и да е хлабав....

Коментар

Ми как мога да проверя дали е хлабав, поне визуално т.е. чрез натиск изглежда добре обтегнат?
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Няма нормално просвирване. Моя защо не свири нормално при мокро време, нямам кора, а алтернатора е разположен възможно най-ниско. Натегни ремъка, дизелите обаче имат и автоматични обтегачи по принцип и е възможно да е тръгнал той, ако твоя модел има такъв.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Благодаря ви! Явно че като минавам другата седмица преглед, ще ги накарам и да погледнат ремъка, защото съм пълна скръб с ремъци и такива, и дори не знам как да го натегна.
          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

при теб ремъка се опъва сам.имаш 2 варианта.1обтяжния механизъм си заминава,2ремъка е некачествен

Коментар

Working...
            X