Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

По-високи гуми за Пунто?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По-високи гуми за Пунто?

Искам да сложа малко по-високи зимни гуми на пунтото - 185/60/15. Разликата с фабричния размер 185/55/15 е 19мм. Според вас предните дали ще опират някъде?

аз карам с 185 на 60 само,че 14 цола и нямам проблеми никакви-зимата не ми засяда сняг,така,че не виждам да имаш проблем.Само да не са на 65 защото тогава ще събират сняг зимата и няма да е приятно,,,,

Коментар

В предния си пост исках да кажа,че ако са по-високи ще се събира сняг между подкалника и гумата и като замръзне не е никак приятно,патил съм си!

Коментар

цено написа:
        аз карам с 185 на 60 само,че 14 цола
        този размер на 14 цола е със 7мм по-малък от диаметъра на сегашните ми гуми - 185/55/15, а аз искам да сложа с 2 см по-голям...

Коментар

На Брава 1.4 не опират за съвсем малко, но при теб или ще е на косъм или като завиваш ще ти опират в подкалника на бронята.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Ако си с пунто МК2 опират в подкалниците само при пълен завой, иначе няма проблем, за МК1 нямам идея
            punto HGT

Коментар

много не му разбирам, 2004-та година е колата, с широкият фар. както и да е де, поръчах две гуми от нета, утре ще ги пробвам отпред, ако не станат - за задни, а предните 55-ци.после ще пиша дали пасват, ако и някой друг има подобна чуденка.

Коментар

Със задните няма да имаш проблеми, единствено при предните при пълен завой ако ти опират в пласмасата, което не е болка за умиране
                punto HGT

Коментар

сложих ги. при напълно навит волан са на косъм нещата. не се чува шум от търкане, но гумата е много близо до кората. чудя се сега какво да правя - да взема още две такива и за задни или да взема 55-ци за отпред, а тия да ги сложа отзад. какво може да стане, ако за съвсем малко време, примерно при маневри на паркинг, гумата леко се търка? също така, при слизане от тротоар с навит волан амортисьорите ще се свиват и това няма ли за миг поне да влоши още повече положението?

Коментар

Ако опира за съвсем малко време може да протърка подкалниците и после става непряитно... ако не се сменят.
                    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

При първия по-сериозен сняг ще ти се наложи да ги сложиш за задни.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Карал съм с 185/60 поне две зими и досега не съм имал проблем със снега, а и от по високата гума возията стана малко по мека, не е като да си с 205/40/17
                        punto HGT

Коментар

didich написа:
                          Карал съм с 185/60 поне две зими и досега не съм имал проблем със снега, а и от по високата гума возията стана малко по мека, не е като да си с 205/40/17
                          едно, че вози по-меко, второ, че гумата е с поне 30 лева по-евтина, трето, че пази по-добре джантата. въпреки всичко ги сложих отзад и поръчах недоразуменията 185/55/15 за предни. именно затова така и ги поръчах - две по две, за да пробвам дали ще стане.ето как изглеждаха за предни. с кръгче е оградено мястото, което се зажули за има-няма 2 километра каране.
                          Прикачени файлове

Коментар

Working...
                          X