Kолеги някой от вас ползвал ли е това масло немско е и ми го препоръчаха за фиата та съм го купил да пробам предишното ми беше Тотал 10 в 40 ама го погорва фиата на 10.000км съм долял 2 литра да пробам с това а другия вариант да отскоча до някой майстор да види гарнитурата на главата не е гаранция да е отишла щото маслото е чисто антифриз чат пат доливам ама има и газова уредба та ще видим
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло Molyslide,Synpart 10w40
Collapse
X
-
Synthy написа:Е то ти си го сменил половината За още 10 000км. ще смениш и останалите 2л С този разход на масло по-добре сипи някое по-гъсто.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
Мисля , че разпознаване на заминала гарнитура не е трудно. Относно загубата на антифриз - да не казвам голяма дума ама за 20 г кола е нормално. относно маслото- изискванията за маслата от преди 20 г почти няма производител в наши дни ,който да не ги покрива, а като добавиш, че колата ти е сигурно поне на 300 000 км наистина сипвай квото има, така или иначе на мотора му е все тая.... въпроса е вискозитета да е добре подбран, а марката е без значение според мен.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Alex_RT написа:Мисля , че разпознаване на заминала гарнитура не е трудно. Относно загубата на антифриз - да не казвам голяма дума ама за 20 г кола е нормално. относно маслото- изискванията за маслата от преди 20 г почти няма производител в наши дни ,който да не ги покрива, а като добавиш, че колата ти е сигурно поне на 300 000 км наистина сипвай квото има, така или иначе на мотора му е все тая.... въпроса е вискозитета да е добре подбран, а марката е без значение според мен.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Имаше някъде тема за маслата. Прочети я и виж кои означения кои стандарти покриват за съответните години. Ако мотора ти е модел 88 , а стандарта е 90 г примерно и е изписан дори на евтино масло , според мен няма от какво да се притесняваш. Аз съм наливал всякакви масла и не ми гори масло колата. Така че ако мотора не е добре и хубаво да налееш и лошо да налееш пак ще го гори. Ако обаче разликата в парите си струва налей това което ти прецениш. Някой предпочитат да дадат наведнъж пари и да доливат по-малко, други обратно.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
MartoModev написа:А защо не смените гумички за 50-60лв и да спадне разхода на половина?Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар