Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С каква марка накладки карате колата си?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pi4_s_bravo написа:
    От днеска съм с това
    Бравото да не е станало 300+ коня Предстои ми избор на накладки и се чудя между ATE , ZIMMERMAN и може би EBC
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ате-то не са лоши,обаче грам не може да се сравняват с EBC-то. Вчера им навъртях 200км планинско и няма режим в който тая накладка да не спира уникално- без значение топли или студени. При мене АТЕ беше 85лв , Текстар (2 комплекта предни с разлепено феродо) 90лв , EBC-то дойде на 132лв .При положение че тия накладки се карат поне 30-40х км не си струва икономията.
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Е колко уникално да спира? В момента, в който сцеплението на гумите стане по-малко от това на накладките спрямо диска - все тая с какви си, свършили са си работата. Да не би с АТЕ-то да не си успявал да блокираш гумите? Въпросът е като струват 1.5 пъти повече, дали ще живеят 1.5 пъти повече, иначе какъв е смисълът?

Коментар

При положение,че съм пробвал 4-5 марки предни накладки мисля ,че знам кога има разлика между едните и другите. И със Стейнхоф блокират гумите- що караш с АТЕ тогава? Усещането в спирането и усилието за спиране са съвсем различни, на тези EBC коефициента на триене е 0.6 , докато на Ате е около 0.4 , EBC-то е сертифицирано до 900градуса, има ли друга накладка (единствено може би Ferodo DS и OMP ) която да не се запали още при 400-500 градуса?П.п Сетих се и друго- при скорости от 30км/ч с всякакви накладки можеш да блокираш колелата, ама пробвал ли си да ги блокираш при 120 да речем, там с едните няма начин да стане именно заради ниския им коефициент на триене.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Прав си, да не се отклоняваме от темата с безсмислици. Извинявай, че се усъмних в смисъла на тези накладки. Ти си вадиш парите, и знаеш кое е най-добро за теб.

Коментар

pi4_s_bravo написа:
              От днеска съм с това
              Колега, дай малко инфо за тия накладки, като пара, и качество.Иначе добре изпъкват с тоя жълт свят,но ще требва и готини джанти ,за да се виждат отдалече.... :D
              Fiat palio 1.7td

Коментар

Working...
              X