Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за гуми Michelin Alpin със стар DOT

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мнение за гуми Michelin Alpin със стар DOT

Колеги, кажете си мнението относно покупка на гуми Michelin Primacy Alpin PA3 за които е ясно, че са произведени 2008 година.Размерът е 195/65/15, обявената цена от магазина е 170лв/брой (200лв "нормална" цена според тях).Аз никак не се вманиачавам в DOT-а като цяло.Гумата не е кренвирш че да прокисне.Обаче 170лв за гума на 4+ години вече ми идва малко като тема за размисъл...Бихте ли купили гума с подобен дот?Иначе от тези гуми вече 5 сезона съм без никаква забележка - невероятна гума е.Всъщност старите са Michelin Pilon Alpin PA3 но са съпоставими.
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Вярно че не е кремвирш, по скоро бих я сравнил с презерватив
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Мнение за гими Michelin Alpin със стар DOT

Esper написа:
      Колеги, кажете си мнението относно покупка на гуми Michelin Primacy Alpin PA3 за които е ясно, че са произведени 2008 година.Размерът е 195/65/15, обявената цена от магазина е 170лв/брой (200лв "нормална" цена според тях).Аз никак не се вманиачавам в DOT-а като цяло.Гумата не е кренвирш че да прокисне.Обаче 170лв за гума на 4+ години вече ми идва малко като тема за размисъл...Бихте ли купили гума с подобен дот?Иначе от тези гуми вече 5 сезона съм без никаква забележка - невероятна гума е.Всъщност старите са Michelin Pilon Alpin PA3 но са съпоставими.
      Ако са съхранявани правилно до 4 години след датата на производството се водят фабрично нови гуми.

Коментар

Не, не бих ги купил. Първо, защото не могат да бъдат продадени след 2 сезона например, второ, защото отбивката от цената ми се вижда малка като за 4 годишна гума. Като ще си купуваш гуми и ще даваш маса пари, защото този размер на Конти, Дънлоп и т.н. е между 130-150-160 лв, така че 170 кинта предполага висок клас и качество, някак не върви да ги отнесеш чисто нови ама на 4 години. Да са ги пуснали на промоция като са били на 1, 2 години, не се налапаха нашшите търговци.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Чакай сега.При положение, че "чисто нова" гума към момента от топ марките/моделите към момента струват 120-130лв/бр, каква е логиката въобще да дадеш 170лв за гума, която може би знаеш, че е стояла някъде с години?Нещо не намирам логиката...
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Искаше ми се да взема същият клас на този производител, защото съм адски доволен от тях.Проблемът е, че конкретно мишелин спяха да правят гуми от висок клас на 15 цола.Нямам предвид А3 и А4 - това не е висок клас гума.Последният Pilot Alpin е произвеждан там някъде - около ’2008.Профилът на А4 не ми харесва, както и на GoodYear.Не изключвах вариант за Continantal TS8XX обаче по онлайн шоповете нещо не намирам този размер за модела.А не ми се минава на друг размер заради веригите.Май ще устоя на неустоимата отстъпка.Все ще намеря нещо сносно около 120-130лв.Особено като се има предвид колко карам кола в последните години за няколко месеца градско шофиране 700лв за висок клас гуми ще бъде абсолютно изхвърляне.

Коментар

110лв. за Continental TS850104лв. за Bridgestone LM32/LM30Това е като прегледах 1-2 сайта само.
              Lancia Kappa 2.4JTD
              Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
              Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.

Коментар

Според мен не си заслужава.Днес намерих Мишлен А4 с размер 205/55/16 на цена от 190лв. за чисто нови.
                И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Според мен си влезнал в някакъв филм с тези гуми.Не знам какво очакваш, но тези гуми нито са скоростни, нито са агресивни.Шарката си е съвсем нормална, като на масовите гуми в момента, които за теб са нисък клас.Аз по стечение на обстоятелството карам към момента с GoodYear Eagle Ultra Grip.Това е хай перформънс зимната гума на ГудИър, но като гледам на мокро са ги оценили със статус "Е" на мокра настилка.Е хем е хай перформънс гума, хем пък на мокро според маркировката не е нищо добро.Е какво да стане, да се притеснявам ли сега.Всички гуми са еднакви, но има два вида - или много агресивни на сняг, с агресивна шарка, или с шарка, позволяваща високо "изпомпване" на вода. Има и нещо междинно, обикновено а-симетрични гуми, но тогава хем получаваш двете в едно, но нито едно от двете в пълна степен.Пълно щастие няма. Отивай в магазина, купувай някакви гуми, грей ракията зимата и се наслаждавай на живота.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ми това, което съм пропуснал да кажа е, че от 2007 карам с 2 броя PA2 и затова ми се искаше да взема още 2 същите.Между другото тогава съм ги купил точно по 165лв бройката, колкото искат сега и за тези. Само дето тогава са били произведени преди 1 година докато тези сега преди 4, го го кажем направо 5...Явно съм повече от доволен от конкретната гума и ми се искаше да е същата но както вече казах, вероятно ще намеря някаква алтернатива.

Коментар

Esper написа:
                      Ми това, което съм пропуснал да кажа е, че от 2007 карам с 2 броя PA2 и затова ми се искаше да взема още 2 същите.Между другото тогава съм ги купил точно по 165лв бройката, колкото искат сега и за тези. Само дето тогава са били произведени преди 1 година докато тези сега преди 4, го го кажем направо 5...Явно съм повече от доволен от конкретната гума и ми се искаше да е същата но както вече казах, вероятно ще намеря някаква алтернатива.
                      Алтернативата е Michelin Alpin a4 с ДОТ ..12 на цена от около 160лв за брой :D.
                      Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

И по-малко ако скоростният индекс не е критерий.На мен точно ни най малко не ми дреме точно за него.Предпочитам ако може след 4-5 сезона гумата да става все още за каране а не само за оратник. Не харесвам такъв тип протектори: Предпочитам класически и демодиран вид ламели като тези: Ще видим, другата седмица ще ида до радиал или в диана.Ако успея да сваля малко цената до около 150лв ще взема 2 броя.Поне в радиал, диана са тежкари. Освен това там са 195лв/брой...Ако не ще се наложи да вляза в крак с модните тенденции в гумаджийските течнологии

Коментар

Тестовете, които ги пускат като ги комбинираме и с твоите изисквания за вид на протектора, то най-логичния и правилен избор е да вземеш Барум Поларис 3.Хубава гума на много добра цена.
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Аз съм с Барум Поларис 2 и на мокро вият доста осезаемо. За сравнение Пилот Алпин-а дето имах преди не виеше изобщо. Не знам с Поларис 3 променило ли се е нещо.. ама едва ли. Иначе шарката им е подобна.
                            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                            X