Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо има толкова много негативни мнения за масло Селения

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо има толкова много негативни мнения за масло Селения

Защо има толкова много негативни мнения за масло Селения, при положение че не е от най ефтините масла, какви са ви критериите за не добро масло?
    Stilo 1.9jtd
    Bravo 1.9TD

Поне в България, високата цена на даден продукт въобще не е критерий за качество.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Съгласен, но това не значи че е некачествено, тук каквото и масло или каквото и да е няма гаранция че ще е качествено! От 6 години го ползвам и нямам някакви оплаквания и ми стана интересно защо има толкова недоволни?
      Stilo 1.9jtd
      Bravo 1.9TD

Коментар

patrik212 написа:
        Съгласен, но това не значи че е некачествено, тук каквото и масло или каквото и да е няма гаранция че ще е качествено! От 6 години го ползвам и нямам някакви оплаквания и ми стана интересно защо има толкова недоволни?
        Сигурно недоволните са написали причини. С това масло двигателя на Браво-то работеше по-шумно и трябваше след 7 000км да се долива. С други масла такива "проблеми" не се наблюдават. Защо да плащам повече пари за нещо, което мога да си купя с по-малко и да се окаже по-качествено?
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

При мене и на двата фиата със Селения тропаха повдигачи като на Мерцедес 124 дизел , и си доливах поне по литър на 8000км. Даже Приста-та дето карах една смяна беше по-добра.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Аз съм карал три цикъла по 12-13000 километра със Селениа 20К - нищо не е тропало, не съм доливал, не мога да кажа, че съм недоволен. Просто сега реших да пробвам с пълна синтетика.
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

На вкус не ми допада на мен.

Коментар

аз не го препоръчвам заради ценатапрекалено е висока
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

:D Четири смени със Селения Голд, не доливах, не мога да кажа, че беше шумна. Смяна- през 10-11к км. В момента съм с уж по-хубаво- вече 8к км- не се налага доливане, не чувам разлика в шума на моторя. Като му дойде време за смяна, мисля да се върна пак на Селения, щото не виждам къде е разликата, освен 12-15те лв в повече дето дадох за уж по-доброто

Коментар

кола

Така е като се слага такова масло на износени двигатели Като си е хубав двигателя всичко си е наред няма доливане няма тропане.Това че се слага по скъпо и хубаво масло на износен двигател няма да подобри работата му .
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                      Така е като се слага такова масло на износени двигатели Като си е хубав двигателя всичко си е наред няма доливане няма тропане.Това че се слага по скъпо и хубаво масло на износен двигател няма да подобри работата му .
                      Страшна логика извади.........Когато един и същ двигател се кара със:1. Селения - има тропане и доливане2. Друго масло - няма тропане и доливанеможе ли да определиш хубав ли е двигателя и всичко ли му е наред или е "износен"?
                      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Като се замислиш, за да тропа и да доливаш, проблемът не е в маслото, а в двигателя, защото това масло, каквото и да е, е направено за милиони автомобили и то, не за да тропат. Другата логика пък какво сочи - един двигател не тропа нито със Селениа, нито с каквото и да било друго масло, нито пък се нуждае от доливане?
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Да ти кажа сложихме Селениа Голд понеделника... и сега чувам и аз някакво тракане и мисля да отида на майстор... искам професионално мнение :D...не съм сигурен, дали е защото колата е студена или и има нещо... или е от маслото
                          Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Нищо му няма на маслото. Аз съм доволен. Ползвам 5w40 WR.

Коментар

sugarboy написа:
                              Като се замислиш, за да тропа и да доливаш, проблемът не е в маслото, а в двигателя, защото това масло, каквото и да е, е направено за милиони автомобили и то, не за да тропат. Другата логика пък какво сочи - един двигател не тропа нито със Селениа, нито с каквото и да било друго масло, нито пък се нуждае от доливане?
                              Само не разбрах какво точно искаш да кажеш с тоя пост - да пращам колата в Надин, защото когато се движи със Селения има чукане на повдигачи и разход на масло след 7 000 км. И понеже има други двигатели, при които това не се случва, то следователно точно този си е изпял песента.Или ако приложим твоята логика за другото масло. И то е "направено за милиони автомобили и то, не за да тропат" и наистина с него няма тропане, няма доливане. И това се случва не с едно друго, ами с няколко различни марки, но с еднакъв вискозитет. Ама ще взема да ви послушам и да кажа на баща ми да сменя двигателя, защото според качествата на масло Селения, то този двигател за нищо не става. Даже при избор на следващ автомобил, ще изявя желание първо да го покарам 10 000км със Селения и ако всичко е наред с двигателя, чак тогава ще го доизплатя. Айде моля ви се малко по-сериозно.

Коментар

Working...
                              X