Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо има толкова много негативни мнения за масло Селения

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гледам луд спор се заформи за тези масла,но според мен истината е една,че има редовно и не редовно сменяне на маслото;двигатели които поддържат добро налягане и двигатели не дотам добро,особено вторите ако са и с хидравлични клапани се появяват и чуканията в газоразпределителния механизъм.Визкозитетния клас на маслото зависи от атмосферните условия при които се експлоатира маслото.0 и 5 са за много судени места а 10 и 15 са за по умерени температури.Това се отнася за изправни двигатели,които поддържат добро налягане на маслото.За по износени двигатели има малко по гъсти масла за студен старт.Според мен за нашите условия 10В40-50 е най-добро за двигателите.Добрия двигател не бива да работи шумно с което и да е масло от тези класове.Всеки един производител дава диаграма на температурния диапазон на маслата при експлоатацията на автомобила.Всичко друго са самовнушения и ненужни спорове,които объркват колегите незапознати с тези неща.
    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Служебен Fiat Doblo,1.3 Multijet,кара се от чисто ново(2006г.).До 60к се ходеше на оторизиран сервиз,смяна на масло на 15к,още на втората смяна смениха Selenia с Castrol.Лични наблюдения-разход със Селения-над литър за 10к,при Кастрол пак не беше добре-поне 0.5л на 10к,едвам избутвах до смяна на 15к(колата поема около3.2 литра).След изтичане на гаранциите сменихме изобщо марката на маслото(в общи линии-непопулярна) 5/40-полусинт.,ами 3.2 наливам и на 15к.гарантирано вадя 3 литра,изобщо не доливам за пробега!Колата е вече доста над 100к и няма нито един проблем.Същото "непопулярно" масло ползвам и на личните си автомобили,нямам оплакване нито от мотори,нито от цената на маслото.Сигурно има и по-добри,но за тези коли(италианка,германка,японка,корейка..две дизелни и две бензинки)-определено става.Чудна работа е това-Търговията..
      "Науката започва с измерването..."

Коментар

Сподели кое е това "непопулярно" масло,че да не правим и ние проба-грешка.
        Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
        ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Моята я карам само със Селения 5W40 над 150000.Никакви ядове.Грам не харчи.Последния път ми сложиха кастрол и мотора работи доста по шумно.Ама знам ли можи и да не са го сменили.
          И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Напиши наистина какво е това "непопулярно масло". Аз мога от опит да споделя, че винаги съм наливал 10в40 със следните марки2 пъти Селения 3 пъти Репсолведнъж смес от 1 л шел, 0,75 литра 15в 40 арал и 2 литра селения- смених го на 7000 км1 път шел4 пъти фукс1 път наливен елфКолата ми не гори масло не го е и горяла. След над 100 000 км на газ и след последните 3 смени на фукс забелязвам съвсем леко чукане на клапани при студен старт зимата. Най-тих беше мотора с ШЕЛ.Аз съм на мнение, че ако мотора е здрав няма значение марката на маслото, визирам в случая нормална експлоатация а не цедки в лютеницата.
            Play Golf ,but not drive golf!!!
            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Здравейте, от месец съм собственик на FIAT Punto 1.9jtd (85hp), след като го взех му смених маслото със SELENIA WR DIESEL 5W40, и направо останах учуден от резултата. Двигателят започна да работи доста по тихо почти като бензинка (силно казано) . Изминал съм до сега към 2к км и не е спаднало грам нивото.Избягвайте пластмасовите туби на Селениа според много хора той е някакво менте.

Коментар

Да споделя и аз наблюденията си - преди няколко седмици смених маслото със Селения Голд, произведено от Petronas и започнах да забелязвам, че когато колата не е карана няколко дена след запалването й, първите 1-2 минути има някакво ясно изразено тракане /чаткане/ от към двигателя, което в последствие изчезва. Преди пак е карана с Голд, но такъв ефект не бях забелязвал. Започвам да си мисля, че може би смяната на производителя се е отразила негативно на качествата на това масло и може би е време да мина на друга марка.
                Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

Нормално е зимата когато е стояла колата дълго на едно място първите някоо секунди до минута да се чува тракане от двигателя. Все пак трябва време да се качи маслото. И при мен е така зимата. Лятото го няма тоя проблем.
                  _/''''''''''''''''''''''''\_
                  //---------------\\
                  [( )== //// ==( )]
                  |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

MorningEnergy написа:
                    Нормално е зимата когато е стояла колата дълго на едно място първите някоо секунди до минута да се чува тракане от двигателя. Все пак трябва време да се качи маслото. И при мен е така зимата. Лятото го няма тоя проблем.
                    Пълни глупости. Тракане не трябва да има!

Коментар

На мен един приятел (вече 3 години притежава Стило като моето - 1.9 jtd, 115 hp) ми препоръча да сипвам Selenia wr 5w40, като добави, че и 10-ка да слагам не е проблем. Споделям казаното от него, защото той е изключително доволен от маслото.
                      FIAT Stilo 1.9 JTD

Коментар

След 147000км. само със Селениа 20К и два пъти с Голд двигателя все още си върши работата по предназначение при всякакви атмосферни условия и прочие Няма чукания тропания и подобни описани от някои колеги Заключение : Който си кара автомобила с други масла различни от Селениа да е жив и здрав и много безаварийни километри , но да не плюе излишно маслото Селениа . Който с каквото си е харесал като марка да си го кара , жив и здрав. По думите на някои колеги аз би трябвало да съм направил минимум 5 ремонта защото видиш ли карам със Селениа. Пълни глупости , има само едно мнение на колега с което съм съгласен че след 6500-7000км. Голд-а започва да си го хапва двигателя и затова го смених с Селениа 20К. При него на 15-16000км маслото е на половина на щеката , което според мен е нормално. Глупости не пишете че "...аз карам с ..... масло и от смяна до смяна него бара" А повечето едва ли правите повече от една смяна годишно {и то по принуда че е направило година маслото не че е направило километри } Но супер експертни мнения не липсват, както и мнения от типа "...карай само с едикакво си масло и немаш грижи" Лека вечер
                        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

И ти ли? Още един човек, за който съм останал със силно положително мнение от постовете му, ми падна в очите.
                          Atanas71 написа:
                          След 147000км. само със Селениа 20К и два пъти с Голд двигателя все още си върши работата по предназначение при всякакви атмосферни условия и прочие Няма чукания тропания и подобни описани от някои колеги Заключение : Който си кара автомобила с други масла различни от Селениа да е жив и здрав и много безаварийни километри , но да не плюе излишно маслото Селениа . Който с каквото си е харесал като марка да си го кара , жив и здрав. По думите на някои колеги аз би трябвало да съм направил минимум 5 ремонта защото видиш ли карам със Селениа. Пълни глупости , има само едно мнение на колега с което съм съгласен че след 6500-7000км. Голд-а започва да си го хапва двигателя и затова го смених с Селениа 20К. При него на 15-16000км маслото е на половина на щеката , което според мен е нормално. Глупости не пишете че "...аз карам с ..... масло и от смяна до смяна него бара" А повечето едва ли правите повече от една смяна годишно {и то по принуда че е направило година маслото не че е направило километри } Но супер експертни мнения не липсват, както и мнения от типа "...карай само с едикакво си масло и немаш грижи" Лека вечер
                          От една отдавна заключена тема:
                          Atanas71 написа:
                          При мен е подобно , двигателя утихна веднага след смяната на 20К с Политрон. Интересното е и друго , до сега съм минал 11000км. от смяната а маслото си е още в горната част на щеката Very Happy докато със Селениа-та отдавна да е хапнал литърче. Имаше един шум в областа на разп. вал на изпуск. клапани просто липсва изчезна. Така че разни многознайковци и виртуални анализатори малко да успокоят топката и да не плюят по нещо за което са слушали .... някой им е казал... и подобни хвърляния на боб. Маслото си е показало качествата на практика и теория не само при мен
                          В този пост съм написал някои неща за Селения, но никой не иска да ги прочете. Разберете, до скоро Селения беше една опаковка с неясно съдържание. Вече, може би, в тази опаковка се наливат само продукти на Petronas.Лека вечер....
                          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                            И ти ли? Още един човек, за който съм останал със силно положително мнение от постовете му, ми падна в очите.
                            Atanas71 написа:
                            От една отдавна заключена тема:
                            Atanas71 написа:
                            При мен е подобно , двигателя утихна веднага след смяната на 20К с Политрон. Интересното е и друго , до сега съм минал 11000км. от смяната а маслото си е още в горната част на щеката Very Happy докато със Селениа-та отдавна да е хапнал литърче. Имаше един шум в областа на разп. вал на изпуск. клапани просто липсва изчезна. Така че разни многознайковци и виртуални анализатори малко да успокоят топката и да не плюят по нещо за което са слушали .... някой им е казал... и подобни хвърляния на боб. Маслото си е показало качествата на практика и теория не само при мен
                            В този пост съм написал някои неща за Селения, но никой не иска да ги прочете. Разберете, до скоро Селения беше една опаковка с неясно съдържание. Вече, може би, в тази опаковка се наливат само продукти на Petronas.Лека вечер....
                            Радвам се че има хора които все пак са останали впечатлени от мое мнение , колкото и рядко да пиша.С извинение добавям и една пропусната от мен смяна на маслото с Политрон.Поради това че трябва да го поръчам и да чакам пак се върнах на Селениа .
                            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Ползвал съм Селения само след първоначалното обслужване на Мареата. После го смених с Xenum 10w50, и до сега съм извършил 3 смени с Q8 10w40. Работата на мотора си е еднаква с всички видове масла, които съм използвал. Ей така го сменям на 8000 км Винаги го глася на макс и за тия километри(ако се има вяра на щеката, понеже от едната страна показанията са на макс а от другата 1/4 под максимума) което означава разход на масло около 200-250 мл за 8000 км. Двигателя вътре свети, няма налепи и отлагания. Радвам се ,ч е имам тази Мареа Общо казано.....нямам оплаквания от използваните масла!
                              now. BMW E39 523i '98 170hp
                              ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                              ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Как сравнявате различни масла ? Това , че са със еднакъв вискозитет НЕ значи , че са еднакви / затова резултатите при един и същ двигател са РАЗЛИЧНИ / Къде остава актуалният въпрос - кое е менте и кое не ? Моят опит - ако караш италиянска кола и имаш проблеми със SELENIA - не е добре !

Коментар

Working...
                                X