Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо има толкова много негативни мнения за масло Селения

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А какво масло препоръчвате, да пробвам може пък дизеловото стило да работи като бензинка
    Stilo 1.9jtd
    Bravo 1.9TD

Коментар

patrik212 написа:
      А какво масло препоръчвате, да пробвам може пък дизеловото стило да работи като бензинка
      Аз съм карал със Кастрол Магнатек 5/40,Арал 10/40,БП наливно 15/40,М10Д Шел наливен от бивши колеги автобусаджии и още доста други марки,но сега си взех Маннол Класик 10/40 понеже ползвам чрез една фирма отстъпка,но за мен си излиза доста изгодно.Не виждам някаква фрапираща разлика между Манол-а и скъпите масла засега.По нататък само Господ знае.
      EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Stefanaki написа:
        sugarboy написа:
        Като се замислиш, за да тропа и да доливаш, проблемът не е в маслото, а в двигателя, защото това масло, каквото и да е, е направено за милиони автомобили и то, не за да тропат. Другата логика пък какво сочи - един двигател не тропа нито със Селениа, нито с каквото и да било друго масло, нито пък се нуждае от доливане?
        Само не разбрах какво точно искаш да кажеш с тоя пост - да пращам колата в Надин, защото когато се движи със Селения има чукане на повдигачи и разход на масло след 7 000 км. И понеже има други двигатели, при които това не се случва, то следователно точно този си е изпял песента.Или ако приложим твоята логика за другото масло. И то е "направено за милиони автомобили и то, не за да тропат" и наистина с него няма тропане, няма доливане. И това се случва не с едно друго, ами с няколко различни марки, но с еднакъв вискозитет. Ама ще взема да ви послушам и да кажа на баща ми да сменя двигателя, защото според качествата на масло Селения, то този двигател за нищо не става. Даже при избор на следващ автомобил, ще изявя желание първо да го покарам 10 000км със Селения и ако всичко е наред с двигателя, чак тогава ще го доизплатя. Айде моля ви се малко по-сериозно.
        Ами, някак много по-логично ми се вижда, щом точно този двигател харчи масло и тропа, да има нещо гнило в самия двигател, а не милиони други, които нито харчат, нито тропат със същите масла. Аз на моята кола започнах с 15W40, защото не знаех в какво състояние е двигателят, когато я купувах, после минах през три смени със Селениа 20К, което, както знаете, е 10W40, и сега съм с пълна синтетика. В никой от тези случаи не ми е тропал двигателят, както и не съм доливал до 13 000 километра, колкото максимално съм ползвал дадено масло.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Значи сигурно аз съм имал нещастието двете ми смени със Селения да бъдат от партида произведена в Турция (2006 - Споразумение за производство на FL Selenia от Приста Ойл в Турция), а пък останаалите милиони доволни потребители да са попадали на партиди произведени от FUCHS, AGIP, Petronas и още знайни и незнайни доствачици на масло, което е опаковано в метални кутии с надпис SELENIA.Достигам до този извод, защото същият двигател работи абсолютно безпроблемно с Total, Yacco, Fuchs и Elf. Ще взема при следващата смяна да опитам с Приста и ако ефекта е същия като със Селениа, то ще е ясно от къде е "проблема".
          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Някой знае ли, новите модели на Фиат с какво масло се препоръчват да се карат? Пак ли е Селения?
            Stilo 1.9jtd
            Bravo 1.9TD

Коментар

patrik212 написа:
              Някой знае ли, новите модели на Фиат с какво масло се препоръчват да се карат? Пак ли е Селения?
              Да.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                patrik212 написа:
                Да.
                Е че как няма да препоръчват като Селения е собственост на Фиат, няма да препоръчват да сипваш от конкуренцията я
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

patrik212 написа:
                  Естествено...че с какво друго....?Нали е италианско Другите масла не стават за Фиат,щото метала от който е направен мотора на Фиат е по-особен и "обича" само такова масло
                  Fiat 1.4 12V
                  Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                  Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                  Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                    BO написа:
                    patrik212 написа:
                    Да.
                    Е че как няма да препоръчват като Селения е собственост на Фиат, няма да препоръчват да сипваш от конкуренцията я
                    Не е собственост на Фиат.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                      pi4_s_bravo написа:
                      BO написа:
                      patrik212 написа:
                      Да.
                      А защо FL Selenia , е съкращение от Fiat Lubricanti ? И в официалния сайт пише,че първоначално е създадена като отдел за масла на Фиат? Или може би нямат нищо общо ама щото са готини от Фиат ги препоръчват съвсем безкористно и без да имат никаква икономическа изгода от това?
                      Фиат Крома 1.9 16v+
                      Фиат Браво 1.6 16v
                      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                        BO написа:
                        pi4_s_bravo написа:
                        BO написа:
                        patrik212 написа:
                        Да.
                        А защо FL Selenia , е съкращение от Fiat Lubricanti ? И в официалния сайт пише,че първоначално е създадена като отдел за масла на Фиат? Или може би нямат нищо общо ама щото са готини от Фиат ги препоръчват съвсем безкористно и без да имат никаква икономическа изгода от това?
                        Вече не са собственост на фиат и вече не ги препоръчват Аз вчера си смених маслото на пунтото с ново Selenia Gold.Забелязах, че има нова опаковка на която пише Petronas над надписа Selenia.Преди година и половина опаковката беше малко по-различна и което най-много ми нааправи впечатление, че от зад текста на български беше удебелен което ме наведе на мисълта, че съм попаднал на партида предназначена за нашия пазар което не е много добре :DСега на новотоо, текста на български не е удебелен.Ето, открийте 10-те разлики:http://images.google.com/imgres?q=%D...,s:0,i:131От зад удебеление текст:http://postimage.org/image/5r93lay1b/С риск да си повторя мисълта, но според мен щом текста на български е удебелен, то значи маслото е предназначено за нашия пазар. Btw снимката е от румънски форум.
                        _/''''''''''''''''''''''''\_
                        //---------------\\
                        [( )== //// ==( )]
                        |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                          Нещо да съм казал, че съкращението не означава това?И както ти сам го написа "първоначално е създадена" е точната дума. Вече не е собственост на Фиат и това е.А дали имат икономическа изгода, за да ги препоръчват, ти как мислиш? :D
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

И аз съм със селениа и да чукна на дърво няма грешка Доволен съм с две думи
                            FIAT BRAVO 1.2 16V

Коментар

Аз на моя Фиат му слагам само селениа 5W40.и за 160000 никакви ядове.Гледам че прошляците от Ауто И.... са почнали да предлагат и Касторол.
                              И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Гледам на една Темпра книжката с която е продадена колата в Италия,маслото е "Селениа"10w40.И това е кола 90г.След 300-400 000км. "а това са реалните пробези на колите,които идват в България",не само,ще тропа и хлопа,ами 0w60turbo sport да и налееш все тая!

Коментар

Working...
                                X