Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

масло през зимата на пунто мк2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

масло през зимата на пунто мк2

здравей те,значи когато си купих колата пунто мк2 1,2 8v стария собственик беше сложил масло мобил 15W40 не знам по какви причини но разбирам,че толкова гъсто масло за тази кола не трябва да се слага,та въпроса ми е зимата дали ще трябва да сложа по рядко или мога да си карам със това или да го сменя.Благодаря

Пропуснал си да кажеш с какъв двигател е пунтото? Можеш да го добавиш в подписа, да не те питат всеки път Иначе какъв и да е двигателя, мисля че не е хубаво за зимата това масло.
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Колата е 1,2 8v

Коментар

Втора зима ще съм с 5W40
        Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
        Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

добре,ако сложа 5w40 няма ли да го гори,или да сълзи,не знам защо предишния собственик е сложил 15W40 сигурно има причина,ако някой знае може да сподели,,,,

Коментар

Това може да се разбере, само ако сложиш такова масло. А защо е сложил такова масло, що не питаш старият собственик? Може наистина нещо да не е в ред с двигателя, а може просто да не му се дават пари,...
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Ами взех го от познат,човек който ми каза всички кусури на колата и със нищо не ме е излъгал,мисля,че няма проблем двигателя даже съм сигурен,обаче гледам,че мобил не е от най евтините масла

Коментар

nikolce написа:
                Това може да се разбере, само ако сложиш такова масло. А защо е сложил такова масло, що не питаш старият собственик? Може наистина нещо да не е в ред с двигателя, а може просто да не му се дават пари,...
                Това обикновено е най-честата причина, но все пак питай стария собственик.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

ще помоля хората със пунто 1,2 8v да ми кажат със какво масло карат,по каталог какво го дават и от кое масло са най доволни:благодаря

Коментар

emo_pz написа:
                    ще помоля хората със пунто 1,2 8v да ми кажат със какво масло карат,по каталог какво го дават и от кое масло са най доволни:благодаря
                    Тотал 10w40

Коментар

Разликата в цената между 15в40 и 5в40 е двойна може би за това е налял 15-ка,но съвета ми е да го смениш колкото си може по-скоро.Наливай 10в40,а ако има прблем то ще си покаже.
                      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Можел е да сложи 10в40 и то ли е по скьпо,да ще го сменя,ако ми кажите точно какво да сложа ще ви бьда благодарен,и от кьде да го взема

Коментар

Ами то е малко по-скъпо от 15-ката.Вече за марки има много предпочитания,както и различни цени.Аз лично използвам само една марка масла и тя е Granville,но това си е лично мнение и не искам да правя реклама или да карам някой да си налива такова масло.Motul е хубаво масло,но е скъпичко,също така Yacco е добро даже доста и цената му е сносна.
                          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

смених маслото,сложих наливно мотокрафт 10w40 ,което май направих грешка,казах на човека който продава маслото че съм готов да дам повече пари за масло,той ми каза не сложи от тожа, а и татко ходи при него и още 2 коли караме там,и знам,че няма да ме излъже,и сега сутрин като паля като е студената колата,претропват клапани ли са,нз,той така ми каза,че имало нагар,и ми предложи добавка,но аз му отказах,и се чудя какво да права да го сменям ли пак или да си карам така:благодаря

Коментар

кола

Така е като дойде време го смени с друга марка и ще се оправи дават го 10/40 на Лукоил има и е 7.80 тънко му е а с 15/40 как беше тропаше ли
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X