Моля всеки, който има наблюдения над червен антифриз да сподели.Капачката ми е от сините, но съм чувал , че JTD се карало с червен.Верно ли е, че е препоръчително с дестилирана вода да се смесва ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за антифриз
Collapse
X
-
освен в термостата, къде другаде да търся причината за бавното загряване, има ли начин въобще да разбера, дали термостата работи ? Преди време колата само , като й давах газ тогава отиваше на 90, смених термостата, както и да я карам отива на 90 градуса, просто все ми се струва, че отива доста бавно до там.... чудя се, на рейсърската броня, с големите дупки ли се дължи, или просто JTD-to зимата иска 5-6 км на 5та да загрее ?! (градско 1-2-3та скорост , голямо чакане да отиде на 90градуса)
-
няма смисъл от червения антифриз при тази кола. Аз лично мога да ти препоръчам ИГАТ антифриза, много е гъст концентрата, много мазен и като съм омазан с масло, забелязах, че като ми капне по мръсните ръце от този антифриз и ми измива ръката. В следствие от изброениите неща се разрежда с доста ДЕСТ. вода и реално излиза на цената на уж евтин. По спомен 1,5 литра концентрат струва около 12 лв и пак по спомен се разрежда 1:3 за -20Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: Мнение за антифриз
jimi69 написа:Моля всеки, който има наблюдения над червен антифриз да сподели.Капачката ми е от сините, но съм чувал , че JTD се карало с червен.Верно ли е, че е препоръчително с дестилирана вода да се смесва ?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:jimi69 написа:Моля всеки, който има наблюдения над червен антифриз да сподели.Капачката ми е от сините, но съм чувал , че JTD се карало с червен.Верно ли е, че е препоръчително с дестилирана вода да се смесва ?
Коментар
-
Airfan написа:Danchojn написа:jimi69 написа:Моля всеки, който има наблюдения над червен антифриз да сподели.Капачката ми е от сините, но съм чувал , че JTD се карало с червен.Верно ли е, че е препоръчително с дестилирана вода да се смесва ?Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
alvanovo написа:Аз съм със син. Да минавам ли на червен?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:alvanovo написа:Аз съм със син. Да минавам ли на червен?
Коментар
-
Аз бях пред същата дилема миналата година. Колата беше със син по принцип който беше бистър. Реших пак да бъде син, тъй като познавах колата от три години, и нямаше проблем със синият антифриз. Затова сложих отново син, на парафлу. Все си е така бистър., и мазен на пипане. 50:50 смес я тествах във фризера на -18, беше си като водичка, никакви признаци на замръзяване. А и миналата зима температурите за малко слязоха на -20.Със сигурност обаче червеният е по-добър, с по-добра защита. Каквото и да вземете, гледайте да е марка. Не от магазините за автоаксесоари за по 3-4 лева литъра. Синият антифриз на парафлу, миналата година струваше 17 лева литъра!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар