Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

имaт ли посока следните гуми ContiIceContact(TM)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

имaт ли посока следните гуми ContiIceContact(TM)

пичове вчера си взех следните гуми на континентал а именно ContiIceContact(TM) 195/65 R 15 T XL ,обаче никъде не виждам по самата гума оказано с стрелки посока на въртене, само вътрешна и външна страна и така и ги сложих на джантите, притеснява ме обаче да не прецакам колата и гумите така все пак са новички(( а на гумаджиите не им се занимаваше и ми викат няма какво да се притесняваш така от дясната страна гумата захапвала по добре и крастосвала снега. Притеснението ми е че като сложа от ляво гумата си е ок а от дясната страна идва самата шарка асиметрично на лявата и н еми изглежда нормално, а и никъде няма посока(( прикачвам снимка на самата гума. А с такъв мерак ги взех за Стилото, да няма закъсване за пампорово както стана с Мишлена миналата зима и се наложи да слагам вериги
    Прикачени файлове
    Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
    Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
    Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
    Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
    ............

Огледай дали на бордовете пише "inside" и "outside".
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

да точно така ги сложихме където е жълтият кант е вътрешната страна а зеленият кант е външната страна. но става асиметрично самата шарка като се сложи и това ме притеснява, незнам дали ме разбираш какво искам да кажа ((
      Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
      Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
      Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
      Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
      ............

Коментар

Коментар

АСИМЕТРИЧНИ ГУМИАсиметричните гуми трябва да се монтират с подходящата страна навътре, съответно навън спрямо борда на превозното средство. В този случай, вътрешната страница на гумата се идентифицира с думите
          Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
          Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Правилно са монтирани. Не се терзай.
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Здравейте , като гледам гумата , трябва зеления кант да е навътре ,но на самата гума си пише "Инсайт" и"Оутсайт" -демек вътрешна и външна страна , второ виждам че гумата е с шипове , това в нашата държава е забранено , -наранява асфалтовото покритие....пък и при липса на сняг е страшно ако се натисне спирачка ,става като подкован кон на асфалт -яко пързаляне......

Коментар

Working...
              X