Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Здравейте, какво масло да сложа за зимата(фиат стило)?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте, какво масло да сложа за зимата(фиат стило)?

Здравейте,какво масло да сложа за зимата ,колата е вече на 151 000 км на 142000 смених масло +маслен,въздушен и горивен филтър за първи път сложих селения 10 в 40 до преди това е слагано само селения 5 в 40 пълна синтетика ,сега за зимата кво да сложа и всички филтри ли да сменя или само горивен колата е стило 115 кончета.До сега на всяка смяна съм сменял всички филтри.
    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115hp 2004 г.
    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115hp 2005 г. - за части

Сложи 5-40 и няма лято-зима, даже по-скоро ще стигне за две зими.
    Stilo 1.8 16V

Коментар

Каквото са казали от фиат като спецификации за твоят двг, но не селения като марка. Търси друго.
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

goroleКак така две зими 5в40 го сменям на 15 000км 2 пъти годишно на повече км ли се сменя?Филтрите всички ли да сменя?SynthyЗа мойта кола селения е по книжка.

Коментар

fiat_potrebitel написа:
          goroleКак така две зими 5в40 го сменям на 15 000км 2 пъти годишно на повече км ли се сменя?Филтрите всички ли да сменя?SynthyЗа мойта кола селения е по книжка.
          Абе сменяй го на 10-12 хил. км. по добре е, да всички филтри се сменят, а за селенията нищо че го пише в книжката харесай си нещо друго като марка. Просто Селенията не е това което е била когато са ти правили фиата. отделно как очакваш италянски автомобил да е премерно с френско масло.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

[quote="S_BANKOV"]
            fiat_potrebitel написа:
            goroleАбе сменяй го на 10-12 хил. км. по добре е, да всички филтри се сменят, а за селенията нищо че го пише в книжката харесай си нещо друго като марка. Просто Селенията не е това което е била когато са ти правили фиата. отделно как очакваш италянски автомобил да е премерно с френско масло.
            Предложете какво масло да сложа ?

Коментар

fiat_potrebitel написа:
              Предложете какво масло да сложа ?
              Ето сега се започва отново една ...........П.П.: Задръжте с предложенията. Отивам за пуканки.
              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Колегите които в момента карат стило какво масло слагате?

Коментар

Аз сложих вчера 10w40. Личен избор може и 5w40. Ако искаш сам да си избереш, първо се запознай с индексите на маслото. Да кажем с една дума че 5цата при температура примерно -20 ще е по-течливо от 10ката и ще има по-лесно развъртане на мотора при студен старт.

Коментар

10w40 на тоз мотор- грехота - Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Зиме 0w40 ako не го пипа, лете 5w40 , па може и само с 0в40.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз карам с Мидланд 10-40 швейцарско и съм много доволен.Двигателя е чист като нов.
                      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
                        Аз карам с Мидланд 10-40 швейцарско и съм много доволен.Двигателя е чист като нов.
                        Мидланд е рециклирано масло. Изминах 8 000км с 5w-40. От около 5 000 почна да го "гори" и до смяната от макс, отиде до мин на щеката. Иначе по таблични данни маслото е супер, затова и се реших да го пробвам. И да не си мислите, че съм попаднал на менте, смехих го в сервиза по бул. Андрей Ляпчев, където имат само такова масло, директно от вносителя.Опита ми с маслата до момента е следния:Брава-та от подписа:Мобил 10w-40 - одобрявамТотал 10w-40 (две смени) - одобрявамТотал 5w-40 - одобрявамМидланд 5w-40 - неАрал 5w-40 - неИгат 10w-40 - несега е пак с Тотал 5w-40Браво-то при баща ми:Селениа 10w-40 (две смени) - неТотал 10w-40 (две смени) - одобрявамYacco 10w-40 - одобрявамсега е пак с Тотал 10w-40Аз за себе си съм взел решение и вече приключвам с експериментите. Вече над 5г лични наблюдения над два автомобила и косвени над още няколко съм направил своя избор.Седем вида масла, различни вискозитети, с добавки (най-вече МТС) и без добавки - омръзна ми вече да чета и да търся. Оптималния избор цена качество (за мен) е в това, което е в момента в двигателите.Сигурно има, и по-добри, и по-евтини масла - всеки сам да си решава с какво да си кара колата.
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
                          Аз сложих вчера 10w40. Личен избор може и 5w40. Ако искаш сам да си избереш, първо се запознай с индексите на маслото. Да кажем с една дума че 5цата при температура примерно -20 ще е по-течливо от 10ката и ще има по-лесно развъртане на мотора при студен старт.
                          Колега Селения ли си сложил ,моля Ви напишете и марката масло която слагате.

Коментар

Приста и Лукойл слагам. Нямам забележки и към двете.
                            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Аз си ползвам Селения от 6-7 години не съм имал оплаквания.
                              Stilo 1.9jtd
                              Bravo 1.9TD

Коментар

Working...
                              X