Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на масло за Браво 1997 г., 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тъй като 15W40 ще е по-добро за зимата от 10W40, а и тая зима не се очертава да карам много колата, то реших да го сменя рано на пролет, когато ще е на не повече от 11 000 км (сега е на около 9500).Мисля да взема Selenia 10W40.
    Renault Modus 1.2 16v 2006
    Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

Коментар

Масло 15/40 е точно толкова по-добро за зимата от 10/40, колкото вода с температура 50 градуса е по-топла от такава с температура 80 градуса. Разбираш ме, нали?

Коментар

ogi28b написа:
        Масло 15/40 е точно толкова по-добро за зимата от 10/40, колкото вода с температура 50 градуса е по-топла от такава с температура 80 градуса. Разбираш ме, нали?
        Напълно, но защо така? Всеки казва, че 15W40 e по-добро за зимата! Но, реално май нещата са на кантар?

Коментар

uBaHoBB написа:
          Всеки казва, че 15W40 e по-добро за зимата!
          Кой е този всеки, във форума където обсъждаме, освен теб?
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

uBaHoBB написа:
            ogi28b написа:
            Напълно, но защо така? Всеки казва, че 15W40 e по-добро за зимата! Но, реално май нещата са на кантар?
            Ще го кажа простичко... надигни буркан с компот и буркан с мед (примерно) и кой според теб ще се стича по-лесно в гърлото ти
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

wwalker написа:
              uBaHoBB написа:
              Всеки казва, че 15W40 e по-добро за зимата!
              Кой е този всеки, във форума където обсъждаме, освен теб?
              Колега, социалните ми контакти не се свеждат само до форума, в който вече влизам все по-рядко точно заради такива елементи като теб, които пишат ненужни и безсмислени коментари, които с нищо не могат да ти помогнат, а само да те откажат да пишеш повече.Нищо лично

Коментар

batproho написа:
                uBaHoBB написа:
                ogi28b написа:
                Ще го кажа простичко... надигни буркан с компот и буркан с мед (примерно) и кой според теб ще се стича по-лесно в гърлото ти
                Ясно колега.Схванах напълно за какво говориш с този простичък и много подходящ пример

Коментар

Тая вечер смених въздушния филтър. И източих старото масло. Сега съм го оставил да се доотече и утре ще сложа новото - Selenia Gold 10W40 синтетика. Тъкмо на 11 008 км го сменям старото масло

Коментар

За да бъдем точни, това масло, което ще слагаш, е полусинтетика.
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
                      За да бъдем точни, това масло, което ще слагаш, е полусинтетика.
                      Така ли ? А защо на него пише синтетика ? Иначе и аз се зачудих, че е много евтино за синтетика...

Коментар

Освен, че не е синтетика, което няма голямо значение всъщност, СЕЛЕНИЯ ГОЛД е тотален боклук. По-добре българската приста 5W40. Доста по-добра е от тази макаронаджийска недомислица. Не се шегувам! Бих ти обяснил защо, но е доста дълго.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                          Освен, че не е синтетика, което няма голямо значение всъщност, СЕЛЕНИЯ ГОЛД е тотален боклук. По-добре българската приста 5W40. Доста по-добра е от тази макаронаджийска недомислица. Не се шегувам! Бих ти обяснил защо, но е доста дълго.
                          Е, нали това масло се препоръчва от производителя ?!? Дори Хонди и Алфи карат с такова... Баща ми кара с него и сега пак си взе такова. При първата смяна, когато купи колата, го излъгаха да сложи ELF Sport 10 или 15W40 (не помня) и той казва, че е по-доволен от Selenia-та. Аз съм чел противоречиви мнения за това масло, но като пуснах тая тема, стигнах до извода, че всеки шофьор си има някаква предпочитана марка и си хвали нея, а според мен важното е да има някакво масло и това е... та и да е боклук маслото, вече съм го налял... късно е...

Коментар

uBaHoBB написа:
                            Баща ми кара с него и сега пак си взе такова. При първата смяна, когато купи колата, го излъгаха да сложи ELF Sport 10 или 15W40 (не помня) и той казва, че е по-доволен от Selenia-та.
                            Неоспорим аргумент! А той, самият, как е разбрал, че е по-доволен от Селения-та?

Коментар

Ами като е карал си е мислил какво ли не и е станал доволен от нещо, което всъщност няма разлика от друго нещо, от което не е бил доволен - психология.Също като с политиката в БГ !!!!
                              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Не знам... А вие как преценявате, че дадено масло е боклук, а друго е хубаво ?

Коментар

Working...
                                X