Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремък + ролка за хидравлика на фиат Стило помагайте!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да това е шайбата на генератора на ток!! Не е хидравлика! На волана си имаш един ЕЛЕКТРОусилвател, който работи на ток, а не на масло. Сработва след като му се подаде напрежение от генератора(алтернатора). Нямаш хидравлика, ако имаш - пробвай да си налееш хидравлична течност в казана.....

Коментар

Може ли да се постави втора ръка шайба на генератора?
      Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115hp 2004 г.
      Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115hp 2005 г. - за части

Коментар

Втора ръка си я имаш, купи си нова.
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Това е шайбата на алтернатора /динамото/. Както ти казах ако не се върти и съответно произвежда ток, не се включва електроусилвателя на волана.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Ще купя чисто нова понеделник и ще я сменя ,да ми кажете добра марка и цена ако знаете?Предполагам ако карам така 3 дни няма да е проблем?

Коментар

fiat_potrebitel написа:
              Ще купя чисто нова понеделник и ще я сменя ,да ми кажете добра марка и цена ако знаете?Предполагам ако карам така 3 дни няма да е проблем?
              Според мен ако не ти представлява трудност нека да ти свалят алтернатора и да му направят един преглед и профилактика ако трябва. За да ти изглежда по тоя начин ролката явно някъде има сериозно изкривяване, пак ти казвам при мен от прецакан алтернатор за 2-3 месеца смених 2 комплекта ролки и ремъци, като накрая алтернатора просто спря да зарежда и колата изгасна и до там, м/у другото с неработещ алтернатор хидравликата си ми работеше
              punto HGT

Коментар

didich написа:
                fiat_potrebitel написа:
                Според мен ако не ти представлява трудност нека да ти свалят алтернатора и да му направят един преглед и профилактика ако трябва. За да ти изглежда по тоя начин ролката явно някъде има сериозно изкривяване, пак ти казвам при мен от прецакан алтернатор за 2-3 месеца смених 2 комплекта ролки и ремъци, като накрая алтернатора просто спря да зарежда и колата изгасна и до там, м/у другото с неработещ алтернатор хидравликата си ми работеше
                Смених майстора каза че ролката става така ,защото нямам кори отдолу и аз въртя много и тя се пълни с кал и мизерия и за това така е станала а от шайбата се къса пада ремъка .

Коментар

Незнам как е при стилото, но при мен при пунтото алтернатора е доста назад на мотора и даже да нямам кори и т.н. трудно би стигнало кал, вода и т.н., иначе нали се сещаш, че при всяко влизане във вода или при дъжд щях да правя алтернатор дано да е прав новия майстор
                  punto HGT

Коментар

абсолютно вероятен вариант, виждал съм ангренажна ролка на купе 20вт което караше без подкалник заради газарски гуми, резултата бе скъсан ангренаж и клапани
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                    X