Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло за Пунто автоматик

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло за Пунто автоматик

Колеги спешно ми трябва съвет за това какво масло трябва да сипя на автоматичната скоростна кутия на Пунто 1.2 16V 2000г.. Интересува ме евентуално марка и най важното какво количество събира скоростната кутия. Необходио ли е да се сменя и филтъра или може само да се прочисти. Мерси предварително.

масло

Хора няма ли никой, който да може да даде полезна информация по въпроса.

Коментар

марка - каквото пише в книгатаколичество - същоако не се лъжа побира 2 литра
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

масло автоматик

Колега питах за количеството и доколкото разбрах е около 5 литра , таа въпрос за масло на автоматична скоростна кутия, на двигателя е 2.8 литра. А иначе за марката нямам книжка да видя какво препоръчва производителя.

Коментар

Re: масло автоматик

nike1975 написа:
          Колега питах за количеството и доколкото разбрах е около 5 литра , таа въпрос за масло на автоматична скоростна кутия, на двигателя е 2.8 литра. А иначе за марката нямам книжка да видя какво препоръчва производителя.
          Тотела TUTELA GI A - SAE 75W-80. ATF DEXTRON 2 D LEVEL. ZF TE-ML 11. ZF TE-ML 14. MERCON (M-011201). VOITH 3/92-G607. ALLISON C4. CATERPILLAR TO-2 http://axm-auto.com/oils.php?oil=5&pid=58
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Какво масло за Пунто автоматик

nike1975 написа:
            Колеги спешно ми трябва съвет за това какво масло трябва да сипя на автоматичната скоростна кутия на Пунто 1.2 16V 2000г.. Интересува ме евентуално марка и най важното какво количество събира скоростната кутия. Необходио ли е да се сменя и филтъра или може само да се прочисти. Мерси предварително.
            Кутията събира 2л масло. Филтъра се сменя задължително! Обслужване на кутията се прави на всеки 40 000км. TITAN ATF CVT е подходящо масло. АТФ с Декстрон 2 не е подходящо. Нито декстрон 3.
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Re: Какво масло за Пунто автоматик

Danchojn написа:
              nike1975 написа:
              Кутията събира 2л масло. Филтъра се сменя задължително! Обслужване на кутията се прави на всеки 40 000км. TITAN ATF CVT е подходящо масло. АТФ с Декстрон 2 не е подходящо. Нито декстрон 3.
              да, така мисли и Аутодата-та

Коментар

масло

Абе не знам кво казва аутодатата, но вчера и на мен така ми казаха в един магазин, но после им казах да звъннат някъде да проверят и от един сервиз за сяна на масла на автоматици казаха, че кутията събира към 3.5 - 4.0 литра. А маслото задължиелно трябва да е CVT.

Коментар

ами щом твърдиш че е толкова защо питаш?купи си тогава 4 литра и отивай да го сменят
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Re: масло

nike1975 написа:
                    Абе не знам кво казва аутодатата, но вчера и на мен така ми казаха в един магазин, но после им казах да звъннат някъде да проверят и от един сервиз за сяна на масла на автоматици казаха, че кутията събира към 3.5 - 4.0 литра. А маслото задължиелно трябва да е CVT.
                    Не знам какво са ти казали, но във всички каталози, с които работя маслото е 2л. Обади ли се някъде, някой казал нещо на изуст може би и т.н. Маслото по-горе вече го споменах.

Коментар

Danchojn написа:
                      nike1975 написа:
                      Не знам какво са ти казали, но във всички каталози, с които работя маслото е 2л. Обади ли се някъде, някой казал нещо на изуст може би и т.н. Маслото по-горе вече го споменах.
                      Ти нали нямаше нищо общо с дистрибуция на масла, кви са тия "всички каталози", дето работиш с тях?

Коментар

масло

Нещо темата взе да избива на заяждане, нека да се счита за приключена. "Ами що знаеш купувай" и други подобни "Всички каталози това показват" не са добър пример за взаимопомощ във форума. Трябваше ми съвет и щом не може някой да даде точен и окончателен по добре направо в сервиз /проверен и изпитан/ и там на място ще покажат колко събира. А после за всички ще напиша какво е количеството защото съссигурност не е 2 литра.

Коментар

може би си прав колега,Ауто дата и Кастрол са объркали точно този модел и не е 2.0 литра.Това са едни измислени фирмички , които постоянно подвеждат с неточни данни.http://ew5.earlweb.com/recommendatio...uage=5&brand=1

Коментар

nike1975 написа:
                            Нещо темата взе да избива на заяждане, нека да се счита за приключена. "Ами що знаеш купувай" и други подобни "Всички каталози това показват" не са добър пример за взаимопомощ във форума. Трябваше ми съвет и щом не може някой да даде точен и окончателен по добре направо в сервиз /проверен и изпитан/ и там на място ще покажат колко събира. А после за всички ще напиша какво е количеството защото съссигурност не е 2 литра.

Коментар

Няма лошо колега. Не се заяждаме спокойно. Всички се опитваме да ти помогнем и гледаме в интернет каталози. Всеки се доверява на различни източници, но в случая те показват едно и също. Лично аз каталога на Фукс досега не съм го хванал в издънка и затова искренно се надявам да си изпълниш обещанието и кажеш после какво е действително количеството масло. Не е изключено да има грешка.
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X