Колеги спешно ми трябва съвет за това какво масло трябва да сипя на автоматичната скоростна кутия на Пунто 1.2 16V 2000г.. Интересува ме евентуално марка и най важното какво количество събира скоростната кутия. Необходио ли е да се сменя и филтъра или може само да се прочисти. Мерси предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло за Пунто автоматик
Collapse
X
-
Re: масло автоматик
nike1975 написа:Колега питах за количеството и доколкото разбрах е около 5 литра , таа въпрос за масло на автоматична скоростна кутия, на двигателя е 2.8 литра. А иначе за марката нямам книжка да видя какво препоръчва производителя.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Re: Какво масло за Пунто автоматик
nike1975 написа:Колеги спешно ми трябва съвет за това какво масло трябва да сипя на автоматичната скоростна кутия на Пунто 1.2 16V 2000г.. Интересува ме евентуално марка и най важното какво количество събира скоростната кутия. Необходио ли е да се сменя и филтъра или може само да се прочисти. Мерси предварително.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
u_bo
Re: Какво масло за Пунто автоматик
Danchojn написа:nike1975 написа:Колеги спешно ми трябва съвет за това какво масло трябва да сипя на автоматичната скоростна кутия на Пунто 1.2 16V 2000г.. Интересува ме евентуално марка и най важното какво количество събира скоростната кутия. Необходио ли е да се сменя и филтъра или може само да се прочисти. Мерси предварително.
Коментар
-
Re: масло
nike1975 написа:Абе не знам кво казва аутодатата, но вчера и на мен така ми казаха в един магазин, но после им казах да звъннат някъде да проверят и от един сервиз за сяна на масла на автоматици казаха, че кутията събира към 3.5 - 4.0 литра. А маслото задължиелно трябва да е CVT.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
rotdot
Danchojn написа:nike1975 написа:Абе не знам кво казва аутодатата, но вчера и на мен така ми казаха в един магазин, но после им казах да звъннат някъде да проверят и от един сервиз за сяна на масла на автоматици казаха, че кутията събира към 3.5 - 4.0 литра. А маслото задължиелно трябва да е CVT.
Коментар
-
масло
Нещо темата взе да избива на заяждане, нека да се счита за приключена. "Ами що знаеш купувай" и други подобни "Всички каталози това показват" не са добър пример за взаимопомощ във форума. Трябваше ми съвет и щом не може някой да даде точен и окончателен по добре направо в сервиз /проверен и изпитан/ и там на място ще покажат колко събира. А после за всички ще напиша какво е количеството защото съссигурност не е 2 литра.
Коментар
-
u_bo
може би си прав колега,Ауто дата и Кастрол са объркали точно този модел и не е 2.0 литра.Това са едни измислени фирмички , които постоянно подвеждат с неточни данни.http://ew5.earlweb.com/recommendatio...uage=5&brand=1
Коментар
-
rotdot
nike1975 написа:Нещо темата взе да избива на заяждане, нека да се счита за приключена. "Ами що знаеш купувай" и други подобни "Всички каталози това показват" не са добър пример за взаимопомощ във форума. Трябваше ми съвет и щом не може някой да даде точен и окончателен по добре направо в сервиз /проверен и изпитан/ и там на място ще покажат колко събира. А после за всички ще напиша какво е количеството защото съссигурност не е 2 литра.
Коментар
-
Няма лошо колега. Не се заяждаме спокойно. Всички се опитваме да ти помогнем и гледаме в интернет каталози. Всеки се доверява на различни източници, но в случая те показват едно и също. Лично аз каталога на Фукс досега не съм го хванал в издънка и затова искренно се надявам да си изпълниш обещанието и кажеш после какво е действително количеството масло. Не е изключено да има грешка.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар