Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой карал ли е с масло STATOIL от Евро07?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой карал ли е с масло STATOIL от Евро07?

Здравейте колеги, някой има ли инфо за STATOIL маслата от Евро07? Мисля да пробвам SuperWay 10W40 на Мареата (ще изневеря на Selenia :D)Ето и линк към БГ описанието STATOIL
    Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)

ПО добре това според мен SELENIA TUTELA JARAMA 10W40 Полусинтетично моторно масло за бензинови и дизелови двигатели на леки и лекотоварни автомбили. Спецификации: SAE 10W-40, API SL/CF, ACEA A3/B4, MB 299.1
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

И все пак, някой пробвал ли е STATOIL марката?

Коментар

слагам такова на шкодата от време на време, само че 5-40никакви проблеми
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
          шума на двигатела как е? По-висок, по-нисък?

Коментар

на мен това масло ми го яде
            1.6 16v 96 г. 103 hp.
            България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
            Да мина да те взема...или да взема да те мина?

Коментар

didalko написа:
              Sev написа:
              шума на двигатела как е? По-висок, по-нисък?
              няма разликакарана е и с катрол и с шел - едно и същоне очаквай от масло да ти се промени звука от мотора
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз преди време се интересуваш много от тези масла и четох само положителни отзиви до момента, в който се появи производствена база в Полша. След това заваляха и оплакванията от това масло - предимно от полската производствена база, понеже друго не достига до Балканския полуостров. Няколко пъти съм бил близо до закупуване, но винаги се оказваше произведено в Полша.Ако си намериш от производствените им бази в Норвегия или Швеция ще останеш очарован от качествата на това масло.
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

didalko написа:
                  И все пак, някой пробвал ли е STATOIL марката?
                  Да, аз. Пробвал съм и минералното, и полусинтетиката. Масло като масло. Никакви ядове не ми е създало.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Re: Някой карал ли е с масло STATOIL от Евро07?

didalko написа:
                    Здравейте колеги, някой има ли инфо за STATOIL маслата от Евро07? Мисля да пробвам SuperWay 10W40 на Мареата (ще изневеря на Selenia :D)Ето и линк към БГ описанието STATOIL
                    Здравей, мен лично едно неизвестно масло би ме заинтригувало само ако ми го предлагат за без пари. Вземи си нещо, което се знае, че е добро, вместо да се чудиш какво точно си налял в двигателя.
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Маслото е добро и нищо му няма И двигателя се чуства с него по добре от колкото с някой прословути френски марки
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Някой карал ли е с масло STATOIL от Евро07?

Plastex написа:
                        didalko написа:
                        Здравей, мен лично едно неизвестно масло би ме заинтригувало само ако ми го предлагат за без пари. Вземи си нещо, което се знае, че е добро, вместо да се чудиш какво точно си налял в двигателя.
                        Защо да е неизвестно? На нашия пазар се предлага от 3-4 години, а може би и повече. Аз съм го пробвал два пъти. Първият път си бях купил поредната кола и като я оставих на майстора за обслужване, му казах да сложи някакво масло 10W 40, по негов избор. Не съм уточнявал марката, само му казах да го вземе от голям магазин или бензиностанция, което е някаква гаранция, че не е менте. После ми каза, че е купил масло, произведено в Швеция, ако не греша. Така си пишеше и на тубата. Оказа се, че е точно Statoil 10W 40. Само че не SuperWay, a ClassicWay, т.е. минерално, което установих след около седмица. Първоначално много се ядосах и бях решил веднага да го сменя с полусинтетика, но майсторът ме закле да не го сменям :D . Ами карах си около 5 000 км. с минералното масло. Нито тракаха повдигачи, нито двигателят стана по-шумен, нито се случи нещо друго драматично. Е, чоплеше ме, че карам с минерално масло и след 5 000 км. го смених - пак със Statoil, но полусинтетиката SuperWay. И отново прекрасна, тиха работа на двигателя, не го гореше, просто никакви оплаквания.Карал съм колите си със следните марки: Shell, GM, Selenia, Statoil, Mobil, Q8. И не намирам абсолютно никаква разлика.

Коментар

Колеги, аз лично съм много очарован от STATOIL -а. Налях си за първи път SuperWay, шумът на двигателят ми стана доста различен, по тих. Има едно помъркване при подаване на газ, много приятен звук. За съжаление последните няколко години съм слагал Selenia 20К и Gold. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЛОЖА ОТ ТЯХ!!!

Коментар

Много е интересно как си се убеждавате в някакви неща - "помърквал двигателят...", "сипах минерално дори и ме заклеха да не го сменям - и не го смених и беше супер" Колегата ви каза - няма да намерите разлика между масло, нито ще се промени звука на двигателя от масло. Разликите идват после, като покараш на 4000 оборота София-Бургас по новата магистрала, като я попрегрееш малко в жегите и т.н... и тогава става - "страшилки от мотористов из автосервисов" - Google. Има си спецификации, на слушане, близане и мирисане не се определя дали едно масло е добро.

Коментар

rotdot написа:
                              Много е интересно как си се убеждавате в някакви неща - "помърквал двигателят...", "сипах минерално дори и ме заклеха да не го сменям - и не го смених и беше супер"
                              Май не си разбрал добре какво съм написал. Идеята на поста ми беше, че всички масла, чиито параметри отговарят на изискванията за даден двигател, са добри. Ако двигателят е в ред, експлоатира се нормално - без екстремни натоварвания в червената зона на оборотомера, маслото се сменя редовно, ще работи еднакво добре с всички изброени в темата и още много други марки моторни масла. Ако гори масло, ако е издухан и разтропан, няма да му помогне и най-скъпото масло, и най-революционната добавка.А това за минералното масло го споменах ей така, като куриоз, защото наистина се случи. Не че препоръчвам на някой да го прави, но наистина карах колата си 5000 км. с минерално масло и не се случи абсолютно нищо тревожно.

Коментар

Working...
                              X