Знам че има много теми, но кажете предлагат ми ИГАТ 15В-40 или Q8 15w-40 кое да избера, на 2-3 смени съм с ОМВ наливно 15В-40 викам да сменя. А и за да не отварям друга тема кажете за следния въпрос: преди 1 месец исках да сменя ремнтните к-ти отзад , но се оказа че леглата за болтомете са разбити, майстора мой познат от търново (бях там) предложи да ми намери нов мост от моргата. И така намери ми мост цял като предварително огледаха сътояние на ромнтните к-ти (проваха на място за луфт) Сменихме всичко ок! Возия супер , с мост на Пунто по нова година Но от няколко дни само на някои дупки където влизам по рязко се получава шум на метал или ламарина, при други неравности или дупки си вози меко!?!? А забравих да кажа от моя мост са си аморт (сменял съм ги преди 50-70 000) но са май читави Кофап? Оледах отдолу всичко изглежда ОКГрешен раздел -> Преместена. Редактирано заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кое масло да избера: ИГАТ или Q8?
Collapse
X
-
Кое масло да избера: ИГАТ или Q8?
Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004Етикети: –
-
Здравей, колега ! Защо караш с 15W40 ? Гори ли масло ? Ако не го пипа, по-добре сложи 10W40. По-лесно ще ти пали зимата, пък и обикновено е полусинтетика, т.е. по-качествено. Аз имах подобен проблем с моето Пунто, на някои дупки тропаше яко отзад. Оказаха се лагерите на задния мост. Това лесно можеш да го разбереш като вдигнеш задницата с крика и разклатиш колелото навън-навътре с ръце. Ако има луфт си за нови лагери.Dacia Duster 1.6 4WD
-
Маслото го похарчва, 1.5 на 10 000 някъде. Иначе луфтовете на лагерите са проверени :DPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Май и ти като мен си за гумички на клапаните. Понеже доста се занимавам с масла в последно време и много мнения изчетох из нета, та и двете марки дето си ги споменал, нещо не се тачат хич от колегите автомобилисти. Даже да си кажем честно, определят ги като откровени боклуци. Аз лично мнение не мога да дам, защото не съм ги пробвал. Ако се стигне да карам с 15W40, то ще заложа на PRISTA, че поне няколко аверчета карат с такова и са доволни. Междудругото, предната ми кола (Форд) ядеше всякакво друго масло, освен Liqui Moly 15W40 с оная добавка MoS2. Само това масло харесваше и почти не го пипаше. Пък за тропането на колата отзад, то задното окачване на Пунтото е супер елементарно. Ако не е лагера на моста или амортисьора, то не виждам какво друго може да бъде. Гледал ли си да не е нещо друго, примерно скъсан тампон на изпускателната система ?Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
А това как е? SELENIA TUTELA SILVERSTONE 15W40Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
Никой ли не е ползвал ТУТЕЛАPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
rotdot
bmahob написа:Никой ли не е ползвал ТУТЕЛА
Коментар
-
новото масло е факт. първи впечатления са , че е доста по рядко от други минерални дето съм слагал (не знам дали е от жегата на ДВГ и цял ден беше не топло в колата) но влизаше доста бързо. Иначе колата като шум си е като преди (ще видим като разход) струва ми се (може би само ми се струва) но калата върви някакси по мазно по лесно иначе ако е истинско отговаря на добри х-ки Спецификации: SAE 15W-40, API SJ/CF, ACEA A2/B3, MB 299.1.Пък ще видим :DPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар