Здравейте, колеги. Не ми предстои скоро смяна на масло, защото карам с 20К и съм точно на половината, точно на 10К
Говорих с няколко човека и ми казаха да не карам с това масло, ако си обичам колата. Не мога да кажа, че я обичам, но въпреки това ми харесва, не е алфа
Да сложа селения голд или нещо друго, но скъпо масло, кастрол, тотал или ...., но не и 20К и особено да го чакам на 20К смяна. Имам служебна кола и карам съвсем малко фиата, под 3000-4000 км на година, 20К ми се явяват доста години
Гледам, че в книжката, жабарина от както го е взел, го е карал с 20К, има ли смисъл на "дърти" години да минавам на друго масло? От друга страна съм чувал, че селения 20К е за по-високо оборотни мотори и е подходящо за алфети и фиати (италианския лагер от едно време)? Карал съм ситроена си само с "препоръчителното" тотал и не съм имал никакви проблеми, на това фиатче не съм му наливал тоталец все още, имате ли някакво наблюдение и с какво карате?Не ме притеснява цената, препоръчайте ми какво да сипя
Маслото си изглежда все още добре, не е много почерняло, струва ми се, че смазва, ама да го гледам на око само файда няма. Всякакви насоки биха ми били полезни, това ме притеснява, че 20К ми се налага да го сменях през няколко години
20К харчи от смяна до смяна - 20 000 км около 300 грама, мисля, че е съвсем нормално, не рядко го вдигам и над 5000 оборота, но пък рядко го карам

Коментар