Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доливане на масло Фиат Пунто 1.2?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Доливане на масло Фиат Пунто 1.2?

Колеги, минал съм около 4000км от смяната. Днес проверих щеката и видях, че е на минимум. Не помня какво масло съм зареждал, може би Селениа, но дали 10/40 или 15/40 не съм 100% сигурен - има ли някаква даденост за модела Фиат? Също така проблем ли ще е ако миналия път съм сложил полусинтетика, а сега долея със синтетика или объркам 10/40 и 15/40? Нормално ли е това, което се случва с маслото, или да търся теч или проблеми с уплътнението?Абсолютно начинаещ съм в областта с колите, така че ако съм объркал някой термин не ме съдете. Поздрави!Сашо

Здравей,първо за загубата,може и да изтича от някъде,най-лесно ще разбереш сутрин(като е стояла колата цяла нощ) да огледаш под нея,ако има пресни следи от масло,от нея е.Може да тече някъде и по малко и само да омаслява мотора,най-добрия вариант там е да се измие мотора и с течение на времето да се наглежда къде се омаслява.Обаче може и да го гори,като я запалиш и колата достигне работна температура и подай газ и я задръж във високи обороти и виж какъв цвят е пушека,другия по-ефективен вариант е пускаш да речем със 60км/ч. на четвърта по дълго спускане и си махаш крака от газта и да върви на скорост без газ около десетина метра,след това изведнъж и даваш цялата газ и гледаш в огледалото какво пуши ако е синьо си за ремонт.Относно маслата,марката не е толкова важна колкото вискозитета,трябва да долееш с такова каквото си наливал(може и да не е същата марка),защото ако долееш друго има шанс да се пресече и всичко с твоя двигател да свърши.Видях,че не разбираш много да ти кажа накратко 10в40 е полусинтетика,а 15в40 е минерално масло,по принцип за твоя мотор по каталог дават 10в40.
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ivailo rachev написа:
      Здравей,първо за загубата,може и да изтича от някъде,най-лесно ще разбереш сутрин(като е стояла колата цяла нощ) да огледаш под нея,ако има пресни следи от масло,от нея е.Може да тече някъде и по малко и само да омаслява мотора,най-добрия вариант там е да се измие мотора и с течение на времето да се наглежда къде се омаслява.Обаче може и да го гори,като я запалиш и колата достигне работна температура и подай газ и я задръж във високи обороти и виж какъв цвят е пушека,другия по-ефективен вариант е пускаш да речем със 60км/ч. на четвърта по дълго спускане и си махаш крака от газта и да върви на скорост без газ около десетина метра,след това изведнъж и даваш цялата газ и гледаш в огледалото какво пуши ако е синьо си за ремонт.Относно маслата,марката не е толкова важна колкото вискозитета,трябва да долееш с такова каквото си наливал(може и да не е същата марка),защото ако долееш друго има шанс да се пресече и всичко с твоя двигател да свърши.Видях,че не разбираш много да ти кажа накратко 10в40 е полусинтетика,а 15в40 е минерално масло,по принцип за твоя мотор по каталог дават 10в40.
      Но нищо не му пречи да налее 5W40, дори за мотора ще е по-добре особено за зимата (макар тя да е далече) .
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

колеги, утре ще взема 10 40 пълна синтетика и ще долея половин литър, надявам се да няма проблемиблагодаря за отговорите!

Коментар

кола

1.2 от МК1по старите или мк2 по новитеВиж да не капе от някъде капак на клапаните гарнитура семеринги На мен ми подлива само като работи колатаот семеринга към скоростите и не може да се види да тече няма и никакъв пушек карам само на газ Другите семеринги и сам човек може да си смени
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
          X