Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сръбски филтри - ползвали ли сте ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сръбски филтри - ползвали ли сте ?

Здравейте колеги!Днес отидох до АХМ Ауто да си купя моторно масло и филтри. Маслото за бравото е Селения 20К, но масления и въздушния филтър, които ми продадоха, са сръбски от марка FRAD. Този факт обаче го забелязах в последствие и не успях да попитам защо няма от Clean или Vasco, които досега съм ползвал и съм доволен. Въздушният филтър поне на външен вид не ми допада като изработка. Истината е, че и цената им е по-ниска - взех ги за 18лв. И сега се чудя дали да ги слагам, защото марката ми е неизвестна, цената им е по-ниска и са сръбски. Тези неща не винаги определят качеството, обаче за мен много често са изпитан критерий. Някой да има впечатления ?
    Fiat Bravo 1.2 1999

За сръбския не знам, но аз от Vasco хич не съм доволен и едвам чакам да го махна , няма клапа за задържане на маслото и трудно мога да преценя до къде е нивото.

Коментар

Не гледай какво пише на кутийките на филтрите , каква ти е гаранцията че Clean или Vasco не са правени в Сърбия или България ?! Работя във фирма която прави филтри и затова ти го казвам , пък и винаги може да махнеш сръбския филтър ако нещо не ти хареса как работи колата . Поздрави
      ex : Bravo 1.6 16v 103hp
      now : Marea HLX 2.4 JTD

Коментар

на шкодата съм ползвал винаги такива и не съм имал проблеми,пък и въздушния няма как да ти обърка нещата

Коментар

В крайна сметка се отказах от варианта със сръбските филтри. Сложих си Techneco. Като сравних въздушните филтри на Текнеко и Фрад, определено този на Текнеко е с по-добра изработка и от по-качествени материали. Също тка и разликата в цената не е сериозна - 3-4 лв.
          Fiat Bravo 1.2 1999

Коментар

Re: Сръбски филтри - ползвали ли сте ?

Sagittarius написа:
            Здравейте колеги!Днес отидох до АХМ Ауто да си купя моторно масло и филтри. Маслото за бравото е Селения 20К, но масления и въздушния филтър, които ми продадоха, са сръбски от марка FRAD. Този факт обаче го забелязах в последствие и не успях да попитам защо няма от Clean или Vasco, които досега съм ползвал и съм доволен. Въздушният филтър поне на външен вид не ми допада като изработка. Истината е, че и цената им е по-ниска - взех ги за 18лв. И сега се чудя дали да ги слагам, защото марката ми е неизвестна, цената им е по-ниска и са сръбски. Тези неща не винаги определят качеството, обаче за мен много често са изпитан критерий. Някой да има впечатления ?
            Frad са добри филтри.Мисля,че са по лиценз на Mann.След смяна на консумативи в сервиз ми бяха сложили някакъв маслен филтър,не знам какъв и постоянно ми пишеше на дисплея ,че е малко нивото на маслото.След като го смених с Frad никакви проблеми.Консумативите е най добре човек сам да си ги взима след мнения и консултация от форума
            Fiat Punto 1.1,55hp,1996г.
            Opel Meriva 1.6 i 16V (101 Hp) AT 2005г.
            ex.Fiat Stilo 1.6''16V''103hp,2003г.
            ex.Alfa Romeo 156,1.8"16V"144hp,2000г.
            ex.Fiat Brava 1.9,JTD,105hp,1999г.

Коментар

няма никакъв смисъл да се вземат измекярски филтри, при положение, че има по-неизвестни /тук в Бг/ марки от Ман, но пак се използват за първоначално вграждане и са с доста високо качество. Например Hengst за моято каляска е с няколко лв по-скъп от посредствените марки.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
              X