Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добавка за масло Unil

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добавка за масло Unil

Колеги,на 20 декември сменях масла филтри и така нататъка.Фиатката до ден днешен е изгорила това масло + 4 литра от доливане.Работата е сериозна.Изчетах много и знам,че добавките както положително си имат и отрицателното,но така или иначе с тази кола си давам още максимум година.Естествено този разход на масло наложи подмяната на средно гърне,заради гърмежите.Та въпроса ми е дали добавката ще има полза от нея и дали ще закърпи положението или да си купувам 2 туби с масло, да ги слагам в багажника и да не се занимавам.Грация :D

Re: Добавка за масло Unil

yordanchy написа:
    Колеги,на 20 декември сменях масла филтри и така нататъка.Фиатката до ден днешен е изгорила това масло + 4 литра от доливане.Работата е сериозна.Изчетах много и знам,че добавките както положително си имат и отрицателното,но така или иначе с тази кола си давам още максимум година.Естествено този разход на масло наложи подмяната на средно гърне,заради гърмежите.Та въпроса ми е дали добавката ще има полза от нея и дали ще закърпи положението или да си купувам 2 туби с масло, да ги слагам в багажника и да не се занимавам.Грация :D
    Смени мотора , по моргите двигатели много . Все ще намериш читав за добри пари.По-добро решение от това невиждам. Можеш да го пазариш необурудван , в смисъл без стартер , динамо , хидр.помпа , климатик , маховик , колектори и т.н.т. Цената при това положение ще е по-ниска. Това с добавките го зарежи , при такъв разход на масло няма да осетиш разлика от добавката. Успех.
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Абсолютно, при този разход на масло нищо няма да помогне. Съвета ми е и да не го караш ако имаш възможност, защото освен твоите разходи, този двг вреди на всички нас, с токсичността на изгорелите газове!
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

[quote="yordanchy"]20 декември като дата не значи нищо.Колко км си изминал оттогава? юнил е белгийско масло,но ти точно с какъв вискозитет си сложил? Мойта след ремонт цялостен ремонт на цилиндрова глава с налято явно менте масло GM 10/40 гореше литър/100км при нормално каране! Почнах да доливам М10Д и започна да гори 1л/200км.Налях и М16Д и горе-долу закрепих положението на 1л/300км.Оня ден след две промивки с хидравлично масло по 5л и две промивки с нафта по 5лв най-накрая последната нафта излезе малко бистра.Донесоха ми на черно уж ШЕЛ Римула 20/50,но като си гледам допълнително сложения датчик от мен за налягане на маслото как пада на празен ход около 1-1.5 атмосфери мисля няма да го бъде много и това ментеливо масло.Още повече пък като погледна датчика за температура на маслото като достигне 70 градуса и почва да припушва от ауспуха.В задръстване и работа на празех ход температурата на маслото подминава отметката от 95 градуса и си пуши стабилно от аупуха като Вартбург.Иначе студена като е 6 точки.И аз още се чудя и се мая да наблъскам една добавка докато събера пари за сегменти,но ще ми отиде целия тру д положен с дни за тез промивки като затлачи пак макар и малко от добавката маслената магистрала.
        EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

[quote="itan75"]
          yordanchy написа:
          20 декември като дата не значи нищо.Колко км си изминал оттогава? юнил е белгийско масло,но ти точно с какъв вискозитет си сложил? Мойта след ремонт цялостен ремонт на цилиндрова глава с налято явно менте масло GM 10/40 гореше литър/100км при нормално каране! Почнах да доливам М10Д и започна да гори 1л/200км.Налях и М16Д и горе-долу закрепих положението на 1л/300км.Оня ден след две промивки с хидравлично масло по 5л и две промивки с нафта по 5лв най-накрая последната нафта излезе малко бистра.Донесоха ми на черно уж ШЕЛ Римула 20/50,но като си гледам допълнително сложения датчик от мен за налягане на маслото как пада на празен ход около 1-1.5 атмосфери мисля няма да го бъде много и това ментеливо масло.Още повече пък като погледна датчика за температура на маслото като достигне 70 градуса и почва да припушва от ауспуха.В задръстване и работа на празех ход температурата на маслото подминава отметката от 95 градуса и си пуши стабилно от аупуха като Вартбург.Иначе студена като е 6 точки.И аз още се чудя и се мая да наблъскам една добавка докато събера пари за сегменти,но ще ми отиде целия тру д положен с дни за тез промивки като затлачи пак макар и малко от добавката маслената магистрала.
          Прав си колега за датата.Въобще не съобразих.Минал съм 3600 км +-100.Казваш да почвам да и слагам М16Д ли?Маслото което сложих на 20 декември беше 15W40.Няма ли да влоша още повече положението с това М16Д? Или викаш,къде по лошо от това. :D

Коментар

Твоята добавка се нарича сегменти и гумички, плюс няколко съпътстващи дреболийки.Грамотен монтаж - и пей, сърце!
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
            X