Здравейте колеги, бравата ми от известно време е почнала да гори масло и аз реших че с някаква добавка ще оправя проблема . Закупих си http://www.carlube.co.uk/index.cfm?product=128 и го сложих, много е гъсто. Един приятел ми каза че такива добавки се слагат ако ще продавам колата и ся съм бил сгомнясал маслото, щяло да го направи на желе...Има ли повод да се притеснявам?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добавка за масло
Collapse
X
-
Стига сте лъгали човека! Като ви слушам май никой не си е цапал ръцете с подобни неща!1. Тази добавка не е за спиране на течове2. Това е добавка за подобряване характеристиките на маслото, нищо повече!3. Няма да скапе нито гарнитура нито семеренги.Princ Andrey - харча на масло понякога и напоследък все по-често се дължи на калпаво такова. Тази добавка не е реметализант, така че си карай колата и не се притеснявай, с нищо няма да навреди но не е ясно дали ще помогне. Аз лично изполвам други продукти, не съдържащи твърди частици, с които свалих разход на масло от 2л до такъв че не се долива. Но за да не влизам за пореден път в спор с аудиторията ако се интересуваш ме потърси на лични. Пак ти казвам, тази добавка нищо няма да навреди - не си хвърлай парите на вятъра да сменяш предварително масла и тем подобни!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
То е ясно, че от пишещите май никой не е виждал разглобен двигател, третиран с такава добавка. Единствения параметър, който тя променя, е вискозитета на маслото, обаче същевременно намалява драстично проникващата му способност. За лагерите на кол. вал и разпр. вал не е страшно при летни температури, но за компресионните сегменти и буталния болт е фатално. Виждал съм тотално разбити канали в буталото и вместо да се мине с нови сегменти, се налага по-скъп ремонт. Това се получава, защото маслото не достига до тях в количество за нормално мазане. Намалява горенето, но за сметка на друго...Тексако е прилично масло и щом го гори, проблема е механичен - както ти написах и преди, смени гумички на клапаните, а ако ефекта не е достатъчен - сегменти. Ако имаш добър майстор и не си финансово притеснен, направо сменяй сегменти, пасване на клапани и нови гумички. Така ще си сигурен, че всичко е наред.За колко купи добавката? Подобни има в доста магазини и не са скъпи, а такъв ефект се постига и с по-гъсти масла - 20W50, например. Ама тотално не става за зимата, както и твоята добавка.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Не мога да се съглася. Въпросната добавка не се свързва химически с маслото и не влияе на вискозитета КАТЕГОРИЧНО! Разбиването на моторите не е от добавки от подобен род а от калпавите масла!Конкретния двг може и да си има проблеми, но продукта сипан в маслото с нищо не вреди!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Е не де, не се засягай. Тези добавки по принцип чистят повечко от маслата и при мръсен двг отлагат в маслото доста мръсотия, която може да го сгъстява. Но самата тя не! И пак опираме до причината да се стигне до там - качеството на използваното масло и навременното обслужване. Много повече вреди на мотора масло с работен вискозитет 50 отколкото това нещо! И някои други имат практичен опит, не малък Виж, реметализантите правят подобна кочина! Запушват и т.н. А ако пък заредиш с МТС някой двг, и ми кажеш подобно нещо, съвсем няма да се съглася! И няма да е заради липса на опит Темата мисля се изчерпа! Поне за мен!Поздрави на всички!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар