Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добавка за масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добавка за масло

Здравейте колеги, бравата ми от известно време е почнала да гори масло и аз реших че с някаква добавка ще оправя проблема . Закупих си http://www.carlube.co.uk/index.cfm?product=128 и го сложих, много е гъсто. Един приятел ми каза че такива добавки се слагат ако ще продавам колата и ся съм бил сгомнясал маслото, щяло да го направи на желе...Има ли повод да се притеснявам?

докато не смениш маслото няма причина да се притесняваш, после ще посмениш накоя друга гарнитурка, уплатнение и семеринг и пак ще се оправят нещата.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Нищо няма да направиш с този бъркоч, по-добре започни от смяна на гумичките на клапаните.Да цериш разход на масло с добавки е все едно да лекуваш изкълчено с психотерапия! :D
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Тоя след теб ще те благославя, както аз благославям някой сега.

Коментар

Oценявам чувството ви за хумор, но кажете какво да правя, толкова ли е фатално, ако сменя сега маслото ще се опpaвят ли нещата???

Коментар

Едва ли ще се оправят нещата. Кажи какво ти е сега маслото, за да ти кажат дали става или не, но мисля, че е малък шанса да е от маслото. Казаха ти, че скоро те очаква смяна на гарнитура, уплътнение или семеринг
            Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Стига сте лъгали човека! Като ви слушам май никой не си е цапал ръцете с подобни неща!1. Тази добавка не е за спиране на течове2. Това е добавка за подобряване характеристиките на маслото, нищо повече!3. Няма да скапе нито гарнитура нито семеренги.Princ Andrey - харча на масло понякога и напоследък все по-често се дължи на калпаво такова. Тази добавка не е реметализант, така че си карай колата и не се притеснявай, с нищо няма да навреди но не е ясно дали ще помогне. Аз лично изполвам други продукти, не съдържащи твърди частици, с които свалих разход на масло от 2л до такъв че не се долива. Но за да не влизам за пореден път в спор с аудиторията ако се интересуваш ме потърси на лични. Пак ти казвам, тази добавка нищо няма да навреди - не си хвърлай парите на вятъра да сменяш предварително масла и тем подобни!
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Сега съм с Texaco, и не питам дали ще се оправи горенето на маслото, а дали с тая добавка съм прецакал положението?

Коментар

Не си! Живей спокойно!

Коментар

То е ясно, че от пишещите май никой не е виждал разглобен двигател, третиран с такава добавка. Единствения параметър, който тя променя, е вискозитета на маслото, обаче същевременно намалява драстично проникващата му способност. За лагерите на кол. вал и разпр. вал не е страшно при летни температури, но за компресионните сегменти и буталния болт е фатално. Виждал съм тотално разбити канали в буталото и вместо да се мине с нови сегменти, се налага по-скъп ремонт. Това се получава, защото маслото не достига до тях в количество за нормално мазане. Намалява горенето, но за сметка на друго...Тексако е прилично масло и щом го гори, проблема е механичен - както ти написах и преди, смени гумички на клапаните, а ако ефекта не е достатъчен - сегменти. Ако имаш добър майстор и не си финансово притеснен, направо сменяй сегменти, пасване на клапани и нови гумички. Така ще си сигурен, че всичко е наред.За колко купи добавката? Подобни има в доста магазини и не са скъпи, а такъв ефект се постига и с по-гъсти масла - 20W50, например. Ама тотално не става за зимата, както и твоята добавка.

Коментар

Не мога да се съглася. Въпросната добавка не се свързва химически с маслото и не влияе на вискозитета КАТЕГОРИЧНО! Разбиването на моторите не е от добавки от подобен род а от калпавите масла!Конкретния двг може и да си има проблеми, но продукта сипан в маслото с нищо не вреди!

Коментар

Мдаа, голяма работа са интернет познанията, практическите нямат никаква стойност! :D

Коментар

Е не де, не се засягай. Тези добавки по принцип чистят повечко от маслата и при мръсен двг отлагат в маслото доста мръсотия, която може да го сгъстява. Но самата тя не! И пак опираме до причината да се стигне до там - качеството на използваното масло и навременното обслужване. Много повече вреди на мотора масло с работен вискозитет 50 отколкото това нещо! И някои други имат практичен опит, не малък Виж, реметализантите правят подобна кочина! Запушват и т.н. А ако пък заредиш с МТС някой двг, и ми кажеш подобно нещо, съвсем няма да се съглася! И няма да е заради липса на опит Темата мисля се изчерпа! Поне за мен!Поздрави на всички!

Коментар

Колега, колко масло ти харчи? Постоянно ли го харчи или след като му навъртиш 6-7000 км?

Коментар

Точно преди 3 дни един приятел смени гумички на едно Пежо.Бяха останали само пружинките.30лв.за работа 8лв.за гумички,10лв.за гарнитура и готово.Това са съвсем нормални цени според мен.Не се замисляй а започвай с тях
                              И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Working...
                              X