Здравейте!Карам Марея 1.8 16в 97г.За пореден път ми гори бобима, та от какво може дае?Свещи? Може би , но последно съм ги сменял преди 6000 км.Njk за модела взимах ги за 12лв/брАко ще давам по 50 лв за 6000 км си нее работа.Смених бобината без да сменям свещите онзи ден ,ама йок -вчера изпляка май пак. Ядосах се и заебах колата -излезнах с другата. Днес ще я пробвам ама мисля че изпляка.Кажете кво да я правя, какви свещи да купя сега и от каде? От ебай не ми се поръчва не се оправям с него.Някаде в софия. Звънях на рези теч ко ама нямат нито за газ нито иридиум( сега реших да взема някви такива) де да знам и аз.П.п. Колата ми е с газ- инжркционГрешен раздел -> Преместена. Редактирано заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Горят ми запалителните бобини, какви свещи да купя?
Collapse
X
-
има вероятност да са ти продали бобина менте или свещи ментено щом ти гори за пореден път, по-вероятно е да е свещта виновна...или да имаш някакъв по-генерален проблем със запалванетосъщата бобина ли изгоря или друга?въпреки приказките че няма свещи за газ - от ФИАТ поръчаха на NGK да им направят свещи за заводските коли с газвзимай си едни иридиеви - NGK BKR6EIXако не можеш да се оправиш с ebay, ще ти ги поръчам ако искаш
Коментар
-
От това което знам за тези бобини е че се сменят по двойки съгласно реда на запалване. Не знам защо е така и не намирам логично обяснение но и аз го изпитах на гърба си. Изгоря бобина смених, като двама майстори ме предопредиха че ще изгори следващата ако не я сменя и нея, не повярвах, ама се оказаха прави. сменях и на трети цилиндър.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Виждал съм досега десетина неработещи бобини от които 3 мои и нито една не беше изгоряла.Просто високото пробива през 15 годишната пластмаса към маса и при развиване на болтовете към главата се вижда как искрата минава между магнитопровода и главата а новите не оригинални са боклук .И трите ми бобини пробиха с иридиеви свещи ,сложих втора употреба ,общо взето е късмет с километрите на колата от която се взимат.Махането на капака лятото сигурно ще помогне защото проблема е единствено в изпичането на пластмасата около високото.Виждал съм външно изпълнение с бобини от трабант и оригиналния комутатор -работи си безгрижно.И не са свързани последователно-без бобина си бачкат перфектно останалите цилиндри.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар