Предстои ми смяна на масло на мареята (турбинката) и се бях насочил към мотул 15/50 за около 68 лв за 5 литра, обаче случайно попаднах на едни наши клиенти, които продават маслата Unil и видях в ценоразписа им 10/60 на цена около 95 лв/5 литра пълна синтетика (мотула е полусинтетика) та искам да чуя някой мнения за това масло и дали няма да ми дойде гъсто при положение че нямам балансвалове. Мерси на отзовалите се.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за масло Unil
Collapse
X
-
Така е Жорка,вярно нямаш километри,но имаш време в което стои в картера,а през това време маслото се окислява от въздуха,т.е. пак си му заминават част от присадките.Те за това казват или километри или време Ние тука никога не развиваме радиатора,то и без това само като си помислиш и може да текне от някъде по маркучите и връзките.Та искам да кажа източвай си маслото,сменяй филтъра и давай газ,не барай радиатора :DPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
muns61 написа:Като има положителни мнения, наливай и карай. Да не мислиш, че на Фиат моторите са различни от другите? Бутала, сегменти, лагери, гърбици...Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
Така, в крайна сметка, поръчах унил 5w50 понеже в Бургас нямаше в наличност такова при официалния дистрибутор, след два дена ще е тук. Събота/неделя като го сменя ще пиша за отзивите. За в момента не можах да срещна лоша дума за него дори из чуждестранните форуми, дано да съм случил с избора.
Коментар
-
Joro написа:В момента съм с 10в40 и налягането ми е около бар и половина при 90 градуса. Ще видим какво ще покаже след смянатаPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар