колеги какво масло да сипя на бравото мотора е 1.8 16 в 1999 година по километраж на 110 000 км насочил съм се към селения но не знам кои модел е за моя моторГрешен раздел -> Преместена.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво масло да сложа на бравото
Collapse
Заключена тема
X
X
-
rotdot
Re: какво масло да сложа на бравото
mehanoveca написа:колеги какво масло да сипя на бравото мотора е 1.8 16 в 1999 година по километраж на 110 000 км насочил съм се към селения но не знам кои модел е за моя мотор
-
rotdot написа:Selenia K 5W40, страхотно масло, алкален запас над 10, дето и мотул за 40 лв литъра го няма, вискозитетен индекс >175, кинематичен вискозитет при 100 градуса и HTHS > 3.6.
Коментар
-
Па тури си Приста. Ултрата е прекрасно масло (5W-40), полусинтетиката (бившото лидер) 10W-40 също е чудесно. Аз лично в краен случай наливам маслото на Лукойл, щото е най-етино. То също е добро. Но като цяло и на двете коли в семейството сипвам Приста - без забележки съм, което не мога да кажа обаче за селения голд."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
rotdot
biser_as написа:rotdot написа:Selenia K 5W40, страхотно масло, алкален запас над 10, дето и мотул за 40 лв литъра го няма, вискозитетен индекс >175, кинематичен вискозитет при 100 градуса и HTHS > 3.6.
Коментар
-
Аз експиреминтирах със 15w50 на Granville и останах доста очарован.Колата си промени звука,преди това карах с Мобил 10в40 и във критичните издаваше един много гаден звук на умряло,сега с това масло си ръмжи доста добре.Не искам да правя реклама или нещо подобно,но имам преки наблюдения над тази марка масла и за това залагам на него.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
ivailo rachev написа:Аз експиреминтирах със 15w50 на Granville и останах доста очарован.Колата си промени звука,преди това карах с Мобил 10в40 и във критичните издаваше един много гаден звук на умряло,сега с това масло си ръмжи доста добре.Не искам да правя реклама или нещо подобно,но имам преки наблюдения над тази марка масла и за това залагам на него.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:ivailo rachev написа:Аз експиреминтирах със 15w50 на Granville и останах доста очарован.Колата си промени звука,преди това карах с Мобил 10в40 и във критичните издаваше един много гаден звук на умряло,сега с това масло си ръмжи доста добре.Не искам да правя реклама или нещо подобно,но имам преки наблюдения над тази марка масла и за това залагам на него.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар