Здравейте колеги, светна ми лампичката за маслото и видях че е доста намаляло. Лошото е, че не помня какво масло съм слагал и сега не знам какво да взема, за да долея малко. Ако може да ми дадете някакви съвети. Доколкото си спомням, беше полусинтетика, нещо 40W, но не съм е 100% сигурен. Колата е Брава, 96 година, 1,4, 12V
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло да долея?
Collapse
X
-
Именно, смени маслото за да не сменяш вал.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Тя лампичката ми премигва от 1 месец насам, но сега започна да се позадържа повече светнала. Лошото е че не помня кога го смених и не съм си записал. А сега съм малко в затруднено положение и няма да имам възможност да го сменя. И аз си мисля че беше 10 В 40, но ако случайно не е, а долея такова ще има ли проблем?
Коментар
-
аз съм доливал по 800 грама и не ми е светвала лампата. ако приемем, че ти е светнала заради ниско ниво, така или иначе ще трябва да долееш към 2 литра си мисля аз. може и да не съм прав, но във всеки случай първо си сложи хубаво масло и тогава може да спре да губи масло изобщо. бих ти препоръчал репсол - 4 литра за 56,60 лв. от емкомплект33. тежки времена са, ама сега доливам по 200 гр. на 3000 км, а с тутелата - по 200 гр. на 300 км. в пъти по евтино излизабраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Ама как само се препоръчват масла Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Първо да си го смени щото всяка грешка с маслото е фатална. После какво и да сложи ще му свърши работа. toci1 - При избора на масло трябва да спазиш изискванията на конкретния ДВГ! Можеш да сипеш това масло, което единствено отговаря или надвишава изискванията за този двг. Със сигурност на пазара има масла 10W40, които вообще не са подходящи за този двигател. Така, че при избора внимавай. Най-много можеш да се заблудиш с нормите по АСЕА. Там се появиха стандарти, които са по-нови но за точно определени двг-та. Ако не ти работи маслената помпа, веднага отремонтирай. Вероятно вала ще е вече понадран ако горе не се качва масло. Стандартните масла не издържат на екстремни натоварвания вообще.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар