Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за следното масло AGIP SINT EVOLUTION 5W-40???

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво мислите за следното масло AGIP SINT EVOLUTION 5W-40???

Мисля да го слагам на моето Стило, ама не знам дали го бива това масло и марка, има ли някои който да си е го слагал AGIP SINT EVOLUTION 5W-40????Мога да го взема на 60 лева за 5 литра. Ама незнам дали самата марка е стабилна
    Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
    Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
    Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
    Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
    ............

Маслото е добро но цената е висока ми се струва. По спомени преди 6 месеца купувах 4л за 41лв.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Какво мислите за следното масло AGIP SINT EVOLUTION 5W-4

idrltd написа:
      Мисля да го слагам на моето Стило, ама не знам дали го бива това масло и марка, има ли някои който да си е го слагал AGIP SINT EVOLUTION 5W-40????Мога да го взема на 60 лева за 5 литра. Ама незнам дали самата марка е стабилна
      Не можах да открия пълна спецификация, но бих казал, че е по-скоро посредствено масло. Вискозитетният индекс е 155, колкото на полусинтетично масло. Вискозитетът при 40 градуса е колкото на масло с индекс 50. Не намерих данни за HTHS, TBN и фосфор (zddp), които са по-важни от горепосочените. Ако ти се дават пари за масло:http://www.mobil.com/Germany-English...-40.aspxима и одобренията на фиат:FIAT FIAT 9.55535 - M2FIAT FIAT 9.55535 - N2FIAT FIAT 9.55535 - Z2 Отделно Nissan GT-R, всички поршета, AMG и т.н. излизат с него от завода, така, че няма да как да сбъркаш.

Коментар

Re: Какво мислите за следното масло AGIP SINT EVOLUTION 5W-4

idrltd написа:
        Нямаш проблеми с тази марка, цената е добра за този клас 5W-40.
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

колега този Мобил не е ли за чисто нови автомобили 0-40 ???? аз питам за конкретното масло Аджип. Колегата Банков да сподели от къде го е взел за 40 лева???
          ............

Коментар

От магазин за авточасти На Сливница от където винаги си пазарувам Магазина е на Софрос авто. Но съм сигурен че го има и на дреги места, имаше един сайт автомасла.нет или нещо подобно носят ти го със сертификат до вкъщи.Това също ти го препоръчвам http://www.sunoco-bg.com/polusinteti...hni_masla.html

Коментар

idrltd написа:
              колега този Мобил не е ли за чисто нови автомобили 0-40 ???? аз питам за конкретното масло Аджип. Колегата Банков да сподели от къде го е взел за 40 лева???
              Нови, стари, за автомобили е Вискозитетът му при 100 градуса не е много по-различен от на този Agip, ако се притесняваш, че ще ти изтече между лагерите. Сега виждам, че говорите за суми от 50, 60 лв, това е три пъти тая цена за жалост.

Коментар

Сега относно цената от 100 и горница лева, това не е фактор който да ти гарантира качество в БГ, особено пък марката в света може да е еталон за качество но тук няма кой да ги следи и вносителите внасят всякакви боклуци. Има и изключения ама са твърде малко. Не искам да споря че няма да ни стигне темата за цена и качество в бг.Предпочитам да си взема масло не толкова известно в бг ама да е наистина качествено. Въпросния Аджип ми го препоръчаха колеги които са преминали на него. Въпроса е че незнам кой го вкарва в бг за да съм сигурен че ще взема от правилният човек.
                ............

Коментар

idrltd написа:
                  Сега относно цената от 100 и горница лева, това не е фактор който да ти гарантира качество в БГ, особено пък марката в света може да е еталон за качество но тук няма кой да ги следи и вносителите внасят всякакви боклуци. Има и изключения ама са твърде малко. Не искам да споря че няма да ни стигне темата за цена и качество в бг.Предпочитам да си взема масло не толкова известно в бг ама да е наистина качествено. Въпросния Аджип ми го препоръчаха колеги които са преминали на него. Въпроса е че незнам кой го вкарва в бг за да съм сигурен че ще взема от правилният човек.
                  Мненията относно масла във форума са меко казано субективни, затова и се опитах да дам мнение според спецификациите на маслото и това какво е важно да разчетеш от тях. Защото "препоръча ми го колега" общо взето значи нищо. Колегата ти, мисля, че не е правил "Анализ на използвано масло" или UOA, както ще го видиш в гугъл, за да знае дали е добро това масло или не. От тук следва, че може да съдим за едно масло по единствено два фактора: 1. Някой е карал с него 500000км и е отворил и е видял има ли износване 2. Техническите спецификации на маслото. Всичко друго са приказки тип "Бг Мамма"... много съм доволен, сипах го и заспа.Аз съм сигурен, че и M16D да сипя, ще си работи мотора лятото по абсолютно същия начин.Най-важното, според мен, на което трябва да обърнеш внимание преди да сипеш едно масло в двигателя на фиатката, са спецификациите на фиат:FIAT FIAT 9.55535 - M2FIAT FIAT 9.55535 - N2FIAT FIAT 9.55535 - Z2 ...Ако вече си си решил да си навиваш сам, кой какво е "препоръчал" и колко е фалшиво дадено масло според субективното мнение на някой си... е отделен въпрос.Ако искаш да намериш достоверен вносител на дадено масло, може да отидеш на сайта на производителя и да видиш в Distributors, кой го внася в България, от това по-сигурен начин не виждам. Да се довериш на сервиз, само защото за теб марката Agip не е популярна и от там си правиш извода, че е истинско е несериозно. Също така по баркода може да разбереш къде е произведено даденото масло. Това е от мен, успех

Коментар

rotdot написа:
                    Ако искаш да намериш достоверен вносител на дадено масло, може да отидеш на сайта на производителя и да видиш в Distributors, кой го внася в България, от това по-сигурен начин не виждам. Да се довериш на сервиз, само защото за теб марката Agip не е популярна и от там си правиш извода, че е истинско е несериозно. Също така по баркода може да разбереш къде е произведено даденото масло. Това е от мен, успех
                    абе и тук не съм съгласен, ако си спомняш известно време в България нямаше официален представител на Мобил.Знаеш ли защо? Гръцкото представителство което зареждаше българското дойде на проверка и остана като гръмнато. С две думи - българска работа.

Коментар

S_BANKOV написа:
                      rotdot написа:
                      Ако искаш да намериш достоверен вносител на дадено масло, може да отидеш на сайта на производителя и да видиш в Distributors, кой го внася в България, от това по-сигурен начин не виждам. Да се довериш на сервиз, само защото за теб марката Agip не е популярна и от там си правиш извода, че е истинско е несериозно. Също така по баркода може да разбереш къде е произведено даденото масло. Това е от мен, успех
                      абе и тук не съм съгласен, ако си спомняш известно време в България нямаше официален представител на Мобил.Знаеш ли защо? Гръцкото представителство което зареждаше българското дойде на проверка и остана като гръмнато. С две думи - българска работа.
                      Абе нищо не е черно и бяло. Тва, че е официален представител не е в никакъв случай гаранция, ама кварталния сервиз с "непопулярното" масло още по-малко. А това за мобил не го знаех. Даже си имат една голяма грамота от Exxon-Mobil в офиса и разни ISO сертификати. Маслата ми казаха, че са от Италия и Франция.. а вече кво е в бутилката никога не може да си сигурен. Един ден ще разбера като го отворя...

Коментар

Конкретно АДЖИП е страхотно масло, ползвал съм от него два или три пъти, двигателя е тих, и хидравличните ми повдигачи млъкнаха. Реших се на него защото първо ми го похвалиха и защото след два опита с ЕЛФ и Мобил които източих на по 600-700км. осъзнах че е все тая дали е приста или масло за совалката Индевър

Коментар

http://www.kostakis.gr/MOTOROIL/5W40_Sint%20Evo.pdf Маслото не е нищо особенно. Нормално напълно синтетично масло. Ако произхода е гарантиран е за предпочитане пред Селения, Мобил1, Кастрол и Мотул. Но общо взето не блести с нищо над останалите. На фрикшън стенда - средна работа. Общо взето дори Приста има масла с по-добри таблични спецификации, но на стенда друго се забелязва Определено Agip си заслужава повече парите от горе изброените - лично мнение. Аз карам с друго.
                          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ето по новите данни http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...&cad=rjaВсе тая.
                            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Явно трябва да се въведе индекс от фрикшън тест на всяко масло....тогава ще се продава само един вид и никой няма да пита дали е добро
                              Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
                              Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
                              FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000