Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло сипвате във вашия ДИЗЕЛОВ двигател?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Досега съм най-доволен от Valvoline MaxLife Diesel 10W-40. Последно бях със Selenia 10W-40, като че ли двигателя е една идея по-шумен (може и да си въобразявам).Днес сложих Valvoline MaxLife Synthetic 5W-40, ще видим дали ще ми стане фаворит.
    Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

1.9JTD105, 5W40 на Лики Моли. Но ми се спука един маркуч и може да го третирам с чудодейните добавки и масла на Политрон
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Oт скоро карам Фиат Стило jtd сложих му 5w40 MANNOL заТД ,за сега е добре.
        Човека е човек когато е на пьт

Коментар

Q8 formula advanced diesel 10w40 сложих на мойта Мареа 1.9тд 100коня и съм доволен засега смятам и с него да продължавам

Коментар

Стило 1.9 JTD го карам с Selenia 5w40 WR и си му е добре.

Коментар

Stilo 1.9JTD - със Selenia 10w40 TurboDiesel, 3 смени вече и съм доволен.
              STILO 1,9JTD

Коментар

doich написа:
                Ако го смениш с нещо друго ще си още по-доволен .
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                  doich написа:
                  предложения за друго ?
                  STILO 1,9JTD

Коментар

Castrol Edge Turbo Diesel 5W40
                    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Dparts 5W40
                      Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

Коментар

Титан Фюкс 10/40 също е добро.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Selenia WR 5W-40 каквото дават по книжка. Тъй като по книжка му дават 3.2 литра си купих 4 и като направих смяната 3 литра се оказаха достатъчни ми остана 1 кутийка. И за да я използвам и нея си взех още 2 литра от въпросното масло. За сега карам с него. След следващата смяна мисля да почна да слагам топ модела на Мотул 8100 X-clean/X-cess (не помня кой от двата).Бях готов да сложа и двойно естерно но за всекидневно каране не било добър избор и затова не сложих такова. Цената не ме интересува все пак събира само 3 литра.

Коментар

SELNIA TURBO DIESEL 10W40 на FIAT Marea TD100 ’97 година. Нямам проблеми, не го бута, преди да изтече експлоатационния му срок. Смяна на 10 000 км, доливане общо около 300 мл за целия пробег, и то след изминати 8 000 км. До пробег от 8 000 км , не ми се налага доливане.
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

doich написа:
                              batproho написа:
                              doich написа:
                              предложения за друго ?
                              Примерно Motul 8100 X-cess 5W-40.
                              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Аз имам две смени със Селения TD 10/40. От почти месец съм със Castrol EDGE 5/40. Селенията не я пипаше, не съм доливал. Кастрола ще видим, обаче ми направи впечатление, че вибрациите на празен ход намаляха значително, и мисля че не си внушавам. Преди таблото в областа на радиото играеше леко, сега не.
                                00' Bravo 105 JTD

Коментар

Working...
                                X