Досега съм най-доволен от Valvoline MaxLife Diesel 10W-40. Последно бях със Selenia 10W-40, като че ли двигателя е една идея по-шумен (може и да си въобразявам).Днес сложих Valvoline MaxLife Synthetic 5W-40, ще видим дали ще ми стане фаворит.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло сипвате във вашия ДИЗЕЛОВ двигател?
Collapse
X
-
1.9JTD105, 5W40 на Лики Моли. Но ми се спука един маркуч и може да го третирам с чудодейните добавки и масла на ПолитронSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
doich написа:Stilo 1.9JTD - със Selenia 10w40 TurboDiesel, 3 смени вече и съм доволен.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Selenia WR 5W-40 каквото дават по книжка. Тъй като по книжка му дават 3.2 литра си купих 4 и като направих смяната 3 литра се оказаха достатъчни ми остана 1 кутийка. И за да я използвам и нея си взех още 2 литра от въпросното масло. За сега карам с него. След следващата смяна мисля да почна да слагам топ модела на Мотул 8100 X-clean/X-cess (не помня кой от двата).Бях готов да сложа и двойно естерно но за всекидневно каране не било добър избор и затова не сложих такова. Цената не ме интересува все пак събира само 3 литра.
Коментар
-
SELNIA TURBO DIESEL 10W40 на FIAT Marea TD100 ’97 година. Нямам проблеми, не го бута, преди да изтече експлоатационния му срок. Смяна на 10 000 км, доливане общо около 300 мл за целия пробег, и то след изминати 8 000 км. До пробег от 8 000 км , не ми се налага доливане.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
doich написа:batproho написа:doich написа:Stilo 1.9JTD - със Selenia 10w40 TurboDiesel, 3 смени вече и съм доволен.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Аз имам две смени със Селения TD 10/40. От почти месец съм със Castrol EDGE 5/40. Селенията не я пипаше, не съм доливал. Кастрола ще видим, обаче ми направи впечатление, че вибрациите на празен ход намаляха значително, и мисля че не си внушавам. Преди таблото в областа на радиото играеше леко, сега не.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар