Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло сипвате във вашия БЕНЗИНОВ двигател?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 1.8 HGT. Когато купих колата първата смяна беше със Selenia 10W40 но около 200 грама изчезнаха за 10 000 км. и работеше малко шумно .... от там нататък само Castrol 10W40 и всичко е наред ... колкото сипя толкова източвам след това и работи доста по тихо.
    Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Stilo 1.6 - Mobil 1 New Life 0W40 - ~6 смени досега. Като му сипя ~3.8 литра е над максимума и до 10000км стига средата на щеката.

Коментар

MadHead написа:
        Total 5w40
        С такова съм на бравата.Мареата в момента Мобил 0W40, но следващото ще е тотал.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Моята пунтара само 10в40 всичко друго без селения
          Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Колата си я карам с 10W40 и съм доволен от такова масло.
            Уважавам тези,които ме уважават!
            Clube do Marea!

Коментар

До последната смяна слагах само Selenia Gold 10W40 и след около 6000км трябваше да доливам около 0.5л до 10000км. Последния път обаче ми сложиха наливно Selenia 20K от един голям варел, което излезе по-евтино от бутилираното Gold (изглежда съмнително, но в сервиза уж са мои хора :D ), и след повече от 6500км, още не е намаляло. Не знам добре ли е това или да се притеснявам? Смятам да го карам 15000км (предния Gold го карах 12000) пък ще видим какво ще стане, предполагам и това ще трябва да се долива, но след повече километри.
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Преди 2 смени карах със Xenum GPR 10W50 - Extreme&Racing, бях екстремно доволен. Обаче имах проблеми с пробката и на 7-8к ми свърши за доливане и го смених като падна под минимума. Нещо се бях поохарчил та го смених с мобил 10в40 за 60 кинта, но не бях доволен. Колата стана шумна и не се развърташе добре. Сега съм сложил пак Xenum, но GP 10W40, от което засега също съм доста доволен. Следващата смяна мисля да си сипя пак синтетиката 10в50 на Xenum. Стига да имам финанси, че една туба е 125 + лева.Това на 1.8 фиат купе.btw не съм гласувал в анкетата, защото няма 10W50Добавено 10W-50

Коментар

YACCO GALAXIE 15W50, но следващото мисля да е YACCO GALAXIE GT 10W60
                  Fiat Coupe 16V Turbo

Коментар

Пунто МК2 1,2 8V 60 коня 2001 година - Selenia 20K - 10W40 Пасат 1.8 G60(компресор) 4x4 165коня 1990година- Castrol - GTX High Mileage-15w40
                    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

брава 1.4 12 със Selenia Gold 10W40 100 000км беэ проблеми
                      "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

Полусинтетика ROCK OIL 15W50 http://fusione.bg/bg/oil/Auto-ROCK-O...DIAN-15w50-4lt
                        За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.
                        13.12.1881 проф. Константин Иречек

Коментар

На Бравото - 0W-40На Бравата - 10W-40
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

В анкетата гласувах за 10W40, защото досега няколко смени съм ползвал Selenia 20K, 10W40. Сега смятам да му сложа МТС на Политрон и след 1000 километра - 5W40 пълна синтетика на Политрон, за да видя, има ли разлика. По-скоро, не очаквам да усетя разлика, колкото се надявам двигателят да е по-защитен, тъй като имам доверие на колегата Данчо и многобройните му опити с тези масла.
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

В момента карам с Yacco VX600 5W40 и съм много доволен. Маслото е идеално за тежки зими като отминалата такава(да се надяваме). Искам обаче да попитам хората които разбират малко повече от масла. Понеже моя мотор 1.6 16V конструктивно е с изпускатели от към купето, лятото когато карам в много голяма жега с включен климатик, температурата под капака е страшна. Вентилаторите духат на вътре топло, от изпускателите се вдига жега и някак всичко това се струпва под капака на колата така да се каже. Та се чудя, дали за лятото няма да е по-добре да я карам с Yacco GALAXIE GTSAE 10W60. Ако не съм в грешка, обозначението на това масло говори, че е по-пригодно за по-високи температури на маслото.
                              KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                              Land Rover Discovery 2.5TD '94
                              EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                              EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                              EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Селения Голд 10W40 на Мареа 1.8.
                                Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                                Chevrolet Aveo

Коментар

Working...
                                X