Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло сипвате във вашия БЕНЗИНОВ двигател?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Селения 10W-40

Коментар

sugarboy написа:
      В анкетата гласувах за 10W40, защото досега няколко смени съм ползвал Selenia 20K, 10W40. Сега смятам да му сложа МТС на Политрон и след 1000 километра - 5W40 пълна синтетика на Политрон, за да видя, има ли разлика. По-скоро, не очаквам да усетя разлика, колкото се надявам двигателят да е по-защитен, тъй като имам доверие на колегата Данчо и многобройните му опити с тези масла.
      и аз смятам така да направа
      "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

надявам се да не се отнася само за ’талянките, иначе пасата 2.0 16в го карам с Fuchs titan formula 10w40, ама май не го харесва много

Коментар

Аз съм с ESSO 10-40.Доволен съм но вече е за смяна .

Коментар

Приста Лидер 10/40 наливно, сменям го на 15 000км.
            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Колеги, освен вискозитетния клас е препоръчително при избора на масло да се има в предвид и предписанието на производителя на автомобила за Експлоатационното ниво по API (Американски петролен институт) на двигателното масло.За бензинови двигатели означенията са: SA, SB, SC, SD, SE, SF, SG, SH, SJ, SL, SM.За дизеловите двигатели означенията са: СА, СВ, СС, СD, СD-II, СЕ, СF-4, СF, СF-2, СG-4, СН-4, CI-4 Определящото на тази класификация е годината на производство на двигателя.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Много по-важно от всякакви спецификации и вискозитет е да се пазите от много маркови ментаци на далавера от ’сигурен’ човек
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

fireman160 написа:
                  Колеги, освен вискозитетния клас е препоръчително при избора на масло да се има в предвид и предписанието на производителя на автомобила за Експлоатационното ниво по API (Американски петролен институт) на двигателното масло.За бензинови двигатели означенията са: SA, SB, SC, SD, SE, SF, SG, SH, SJ, SL, SM.За дизеловите двигатели означенията са: СА, СВ, СС, СD, СD-II, СЕ, СF-4, СF, СF-2, СG-4, СН-4, CI-4 Определящото на тази класификация е годината на производство на двигателя.
                  Колега, а ако се ползва масло от по висок клас на двигател по стар модел какво се случва или да разбирам, че двигателя вече е за отписване Колата е 2000 г., маслото с което карам е с клас SM, тоест за бензинови мотори след ноември 2004г.
                  punto HGT

Коментар

Моля да използвате темата по предназначение

Коментар

Сега съм с Тотал 10W-40 А, предишното беше Selenia 10W-40 ( 2 литра в опаковка ) kарах с него около 18-20 месеца без да съм навъртел километрите , ама мина бая време и го смених , иначе до последно си беше чисто и бистро - като ново ..ама докато се усетя да кажа на майстора да ми намери такова - вече беше сложил Total
                      Fiat Bravo 1.2 16V, 99г. -

"Колата е като жената: обичаш ли си я , колкото и да ти харчи, няма значение"

Коментар

Преди няколко месеца сложих 10w-40 помня че беше от БМВ , но за марка не съм сигурен ще ви излъжа а старото не го знам... скоро купих колата :D
                        Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Само Selenia 10w-40.. много съм доволен от него. Преди бях сложил някакво друго и след 2-3к км. мотора започна да работи не както ми харесва на мен. Като сипах selenia-та, дори на 8-9к км. като запаля мотора все още чувам тревата как расте под асфалта.. случвало ми се е да забравям че колата работи и да си въртя пак ключа :D
                          chri$

Коментар

Вдигам темата.

Коментар

10W40 Q8 за Rover-a 1.4 16V 5W40 Q8 за Stilo-тo 1.6 16V
                              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Q8 10W40 - Мареа 1.8 16v
                                now. BMW E39 523i '98 170hp
                                ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                                ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Working...
                                X