....при положение че колата е на 143 000 км (доказано реални) мареата е 2000г. ....до сега е слагано само полусинтетика, но ми се струва че тва е голяма грешка, просто когато я взех ми "препоръчаха някакво на Мотул" което било заместител на селения и от тогава само с такояв се кара (колата е в мен от 90К км) да продължавам ли полу синтетика или да направя една хубава промивка и да сложа пълняГрешен раздел - преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво масло зa JTD105 при положение че.....
Collapse
X
-
Airfan написа:TIP написа:Миналата зима карах с 10W40, а тази с 5W40 и е много по добре.
Коментар
-
Добре де....Някой може ли да ми обясни в какво толкова се изразява при вас разликата, че никой не би се върнал на 10/40? И как определихте, че е мноого по-добре?Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Добре де....Някой може ли да ми обясни в какво толкова се изразява при вас разликата, че никой не би се върнал на 10/40? И как определихте, че е мноого по-добре?
Коментар
-
ogi28b написа:Geraka - ако ти се намират по 10-20 мл от двата вида масло - сипи в прозрачна чашка и във фризера за 1 час. Извади и наклони да видиш кое масло колко тече. Сам ще се убедиш. Другото, както каза колегата, е възможността да сменяш по-късно. Моето 10/40 го сменях максимум след 8000 км.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар