Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да сложа Селения или Кастрол на фиатката??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло да сложа Селения или Кастрол на фиатката??

Колеги въпросами ми е кое масло е по-добро за фиатките сегашното ми масло е селения и съм доволен , и също така знам че за фиат най-добре било ако се слага масло селения това вярно ли е ? И да питам сегас ам с 10в40 ако сложа 5в40 дали ще ми протече двигателя като леика защото и сега губя масо :D

няма да протечеако 5-40 не те притеснява финансово - сипвай смело
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Кастрол Едж.

Коментар

По принцип за италианските коли дават да се налива Селениа,но тук има доста от така наречените ментета и според мен Кастрол е по-добрия вариант.
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Аз карах само със Селения. Реално нямах проблеми. В момента обаче наливам кастрол на всички коли. Първо ми идва на същата цена като Селениата, второ е с ясен произход от Германия.
          Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

кола

Пръво оправи да не тече после слагай масло иначе все трябва да доливаш
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

аз като минах от jarama на repsol и спря да ми губи масло на градско. може да си внушавам, ама мисля, че и тракането откъм клапаните намаля значително, или поне мотора утихва значително по-бързо, а вече е зима все пак. нищо не ща да кажа за марката, ама явно ментетата при селения са доста разпространени у нас. 10В40 и сипвам.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

.

Geraka написа:
                Аз карах само със Селения. Реално нямах проблеми. В момента обаче наливам кастрол на всички коли. Първо ми идва на същата цена като Селениата, второ е с ясен произход от Германия.
                Колега,кои ти каза че Кастрола идва от Германия?Напротив,в Бъгария Кастрола в повечето случаи е Румънски както и Тотала,но това не означава че не е качесвен.Аз лично в момента съм заложих на Comma EUL 10W40 и за момента съм доволен
                Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Това,че за италианските коли го дават Селения първо е било преди 15 години и второ и чиста проба търговска политика на самите италианци.
                  Fiat 1.4 12V
                  Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                  Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                  Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Re: .

viktorsterev написа:
                    Geraka написа:
                    Колега,кои ти каза че Кастрола идва от Германия?Напротив,в Бъгария Кастрола в повечето случаи е Румънски както и Тотала,но това не означава че не е качесвен.Аз лично в момента съм заложих на Comma EUL 10W40 и за момента съм доволен
                    Казвам ти аз какъв купувам, а не какъв е на пазара в България. Този който купувам е в 5л. туби.
                    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Селения за италианки, Елф за французойки... Бе тея от Стара Загора само Загорка ли трябва да пият?!Маслото - според парите и преценка за автентичност...
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Motul-6100, 10W40 - с него съм откакто купих колата преди година, майстора само него признаваше

Коментар

Селения за италианки, Тотал за французойки, Кастрол за германки :D :D
                          STILO 1,9JTD

Коментар

Re: Какво масло да сложа Селения или Кастрол на фиатката??

dogydog написа:
                            Колеги въпросами ми е кое масло е по-добро за фиатките сегашното ми масло е селения и съм доволен , и също така знам че за фиат най-добре било ако се слага масло селения това вярно ли е ? И да питам сегас ам с 10в40 ако сложа 5в40 дали ще ми протече двигателя като леика защото и сега губя масо :D
                            Две масла има на тоя свят, айде четири Mobil 1 New LIfe 0W40, Motul 300V, Unil 0W40, Liqui Moly 0W40... Selenia K 5W40.. всичко останало е компромис. Отвори сайта на Кастрол в Германия и открий думата синтетично, отвори сайта и на Мобил в Германия и открий думата синтетично/100% синтетично... Знаете ли, че в Германия има закон, който забранява масла добити от петролни продукти или GTL процеси (Gas To Liquid) да се брандират като синтетични и само естерни масла от група 4 може да имат на етикета думата Synthetic.. айде си отворете сайтовете на производителите в Германия и вижте синтетика ли е или е група III+ базово масло.

Коментар

Re: .

Казвам ти аз какъв купувам, а не какъв е на пазара в България. Този който купувам е в 5л. туби.[/quote]Колега обърни си отзад тубата и виж къде ти е произведено маслото.Ще забележиш един дребен надпис происведено в EUНали се сещаш ,че ако е произведено в Германия ,ще пише made in Germany Това ,че е купувано от Германия ,не значи че е произведено там.Не казвам че е лошо ама просто уточнение :D
                              Nissan Primera 1.6 16v P11
                              ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X