Колеги въпросами ми е кое масло е по-добро за фиатките сегашното ми масло е селения и съм доволен , и също така знам че за фиат най-добре било ако се слага масло селения това вярно ли е ? И да питам сегас ам с 10в40 ако сложа 5в40 дали ще ми протече двигателя като леика защото и сега губя масо :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло да сложа Селения или Кастрол на фиатката??
Collapse
X
-
Аз карах само със Селения. Реално нямах проблеми. В момента обаче наливам кастрол на всички коли. Първо ми идва на същата цена като Селениата, второ е с ясен произход от Германия.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
аз като минах от jarama на repsol и спря да ми губи масло на градско. може да си внушавам, ама мисля, че и тракането откъм клапаните намаля значително, или поне мотора утихва значително по-бързо, а вече е зима все пак. нищо не ща да кажа за марката, ама явно ментетата при селения са доста разпространени у нас. 10В40 и сипвам.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
.
Geraka написа:Аз карах само със Селения. Реално нямах проблеми. В момента обаче наливам кастрол на всички коли. Първо ми идва на същата цена като Селениата, второ е с ясен произход от Германия.Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
Това,че за италианските коли го дават Селения първо е било преди 15 години и второ и чиста проба търговска политика на самите италианци.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
Re: .
viktorsterev написа:Geraka написа:Аз карах само със Селения. Реално нямах проблеми. В момента обаче наливам кастрол на всички коли. Първо ми идва на същата цена като Селениата, второ е с ясен произход от Германия.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
rotdot
Re: Какво масло да сложа Селения или Кастрол на фиатката??
dogydog написа:Колеги въпросами ми е кое масло е по-добро за фиатките сегашното ми масло е селения и съм доволен , и също така знам че за фиат най-добре било ако се слага масло селения това вярно ли е ? И да питам сегас ам с 10в40 ако сложа 5в40 дали ще ми протече двигателя като леика защото и сега губя масо :D
Коментар
-
Re: .
Казвам ти аз какъв купувам, а не какъв е на пазара в България. Този който купувам е в 5л. туби.[/quote]Колега обърни си отзад тубата и виж къде ти е произведено маслото.Ще забележиш един дребен надпис происведено в EUНали се сещаш ,че ако е произведено в Германия ,ще пише made in Germany Това ,че е купувано от Германия ,не значи че е произведено там.Не казвам че е лошо ама просто уточнение :DNissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар