Имам странен проблем със съединителя.Още откакто взех колата (05.2010), съединителя си отделя много отгоре и самия педал е вирнат много нагоре.От края на лятото, при превключване на над 4000 оборота от първа на втора има някакъв лаг тоест карам си с 50+ на първа, съединител, втора и около секунда никаква реакция и след тва се изстрелва.Но това го прави само при превключване от първа на втора.Един приятел с Golf 3 каза, че имал подобен проблем и го решил като сменил някакъв датчик на съединителя, но аз мисля, че нямам такъв датчик.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съединител - Bravo 1.6
Collapse
X
-
Нямаш датчик.Педала на съединителя трябва да е на едно ниво с педала на спирачката-регулирането става много лесно:1.Вдигаш пед. на съединителя нагоре и подлагаш нещо /чук с дръжката нагоре/ под него.2.Сваляш АБ и подложката под нея/гумената/.3.Бъркаш през отвора на стойката на АБ и развиваш няколко оборота гайката на жилото на съединителя.Махаш подпората под педала и гледаш дали се е изравнил с този на спирачката/може да го оставиш"една идея"по високо/.Палиш,и пробваш как се включват предавките 1 и R на място и в какво положение започва да зацепва.Ако нещо не ти харесва-дорегулирваш.
-
АБ-акумулаторна батерия.Щом отделя много горе и педала е над другите,съединителя ти е много натегнат,и при тия 4000 оборота при превключване той преплъзва/боксува/.Отдели му малко време да го регулираш,за да не сменяш аксиален лагер.Не ти ли свири на празен ход или като си сложиш крака върху педала?По книжка,на Фиат-а дават ход на педала 16,5 см.
Коментар
-
Намираш висок бордюр. Опираш предните колела в него, дърпаш ръчна. Палиш, включваш пета, даваш газ и се опитваш да потеглиш. Ако угасне, като пуснеш съединителя, добре - охлаби го от жилото. Ако не угасне веднага с пуснат педал, сменяш съединител.Весели празници!Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
.
Сега като зачетох темата , маистор ми сменя феродовиа диск и лагера и педала е много нагоре и след около 500 км пробег започна да скърца като тръгвам и маистора каза че лагера бил менте , обаче сега разбирам какъв е филмаАмерикански форум: питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Коментар
-
.
На браво брава 1.6 16 става феродов диск от москвич алеко 15 лв. И се носи на стругар да свали 5 мм от главината и става супер в Кюстендил всички таксита карат такива ИЗПИТАНО Е !!!Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар