Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло за двигателя на Fiat Stilo 1.9 jtd 115 hp.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло за двигателя на Fiat Stilo 1.9 jtd 115 hp.

Предстои ми смяна на маслото, до сега карам все с 5W40, но получавам все повече противоречиви мнения от познати и т.н.Един казва не не ти трябва скъпо масло, не караш кола за 100 000 лв. а друг казва, опа слагай пълна синтетика заради турбината. Е мисля да заложа на Кастрол пълна синтетика. колата е на 122 250 км. от смяна до смяна не доливам нито грам.
    Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

нека си говорят5-40 или 0-40Кастрол е добър избор
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

2-ра смяна направих преди дни. За 2-ри път сипах ELF turbo diesel 10w40. Доволен съм ,няма разход на масло ,мотора работи меко и тихо. При стартиране дори и на минус външна темперетура няма тропане на мотора в началото.
      FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

5w40 за всички сезони.
        Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Кумчо, оди го хвърляй т’ва масло, грехота е да караш с 10в40.0в40 за зимата е идеално 5в40 за другите сезони
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не се заяждам, но ЕЛФА по таблични данни вообще не е лош.http://www.elfoil.com.au/admin/Produ...40.pdfДори е по-добър от някои 5W40, нищо че е полусинтетика. Одавна зимните индекси не са директно свързани с изпомпваемостта. И понеже колегата Емзо сигурно ще ме захапе пак, без причина, Политрон 10W40 е CI-4 по API. 99% съм сигурен, че е по-висока спецификацията от неговото 5W40, което вероятно е CF.Иначе съм съгласен, че 5W и 0W, правилните са по-подходящи, но чак да ходи да го източва......
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Re: Какво масло за двигателя на Fiat Stilo 1.9 jtd 115 hp.

vanyo_83 написа:
              Предстои ми смяна на маслото, до сега карам все с 5W40, но получавам все повече противоречиви мнения от познати и т.н.Един казва не не ти трябва скъпо масло, не караш кола за 100 000 лв. а друг казва, опа слагай пълна синтетика заради турбината. Е мисля да заложа на Кастрол пълна синтетика. колата е на 122 250 км. от смяна до смяна не доливам нито грам.
              Кажи, кой е кастрола, защото може да има на по-ниска цена и по-добър вариант. Например Yacco, Fuchs.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Кастрол 5w40 Магнатек дизел за комънреал и помпа-дюза.
                Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Selenia 10w40 TurboDiesel
                  STILO 1,9JTD

Коментар

doich написа:
                    Съгласен напълно. И аз мойта винаги с такова я карам. Веднаж ми сложиха някво измислено, уж за по-тънко. Колата си работеше добре, но дали от него или просто му дойде времето, се наложи да почистя/сменя МАП сензора
                    ПРОДАВАМ ДЖАНТИ СТИЛО
                    Stilo JTD 115 2003 бегачка
                    Brava 1,4 12V 1997 на газ
                    Tempra 1,4 1993 и тя на газ
                    i dr. та като се почне от 125р ... и те на газ

Коментар

ivo_Brava написа:
                      doich написа:
                      Съгласен напълно. И аз мойта винаги с такова я карам. Веднаж ми сложиха някво измислено, уж за по-тънко. Колата си работеше добре, но дали от него или просто му дойде времето, се наложи да почистя/сменя МАП сензора
                      и на мен така един път ми сипаха различно от Селения и спуках гума, люка спря да работи, обаче пък чистачките взеха да чистят по-добре. По темата, срамота е да караш с 10/40. Само 5-ка слагай и газ. Аз бях решил да заложа на Кастрол магнетик дизел /както писа вече един колега/. Бях намерил 5 литра за 75 кинта, ако те устройва ми пиши да ти дам координати.
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колеги, как може да си мъчите JTD-та с масла 10W40? Направо нямам думи.
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                          Онзи ден се заформи отново спор между приятели, че на дизела маслото било винаги черно, те дизелите си пушели по принцип и т.н.Без да казвам нищо, защото знам какво следва запалих Пунтото от подписа, газта до долу - няма пушек, загасих колата. Отворих капака, вдигнах щеката на маслото и настъпи мълчание и погледи все едно някой им е изял вечерята - маслото, с което съм минал вече 3000 от смяната преди два месеца беше чисто, вала под капачката също, мотора работи много тихо във високите обороти.Та маслото за каквато и да е съвременна кола е задължително пълна синтетика, в случая съм сипал Yacoo VX600 5W/40. Една кола ако гори масло повече от нормалният разход, причината е в колата със сигурност и наливането на полу-синтетики и минерални масла няма да ви реши проблема, напротив по-бързо ще си доизносите и без това износеният двигател
                          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

batproho написа:
                            Това, че двигателят е JTD няма никакво отношение.5W масло е по-тънко от 10W масло при зимни температури. По-тънкото масло се разпространява по-бързо в студения двигател, предоставя по-добро предпазване на двигателя, но става дума за ниски зимни температури. Ако се кара при българските зими 10W40 е достатъчно.
                            STILO 1,9JTD

Коментар

doich написа:
                              batproho написа:
                              Това, че двигателят е JTD няма никакво отношение.5W масло е по-тънко от 10W масло при зимни температури. По-тънкото масло се разпространява по-бързо в студения двигател, предоставя по-добро предпазване на двигателя, но става дума за ниски зимни температури. Ако се кара при българските зими 10W40 е достатъчно.
                              Не е точно пък баш така, защото е широко разпространено схващането, че 5/40 е пълна синтетика, 10/40 е полу- синтетика, а 15/40 е минерално, което не е вярно. Има и масла 10/40 пълна синтетика, има и 15/40 полу и т.н. Затова и масово се казва за двг с турбина- 5/40. По-правилно е да се каже пълна синтетика, а вече изпомпваемостта при ниски температури може да се съобрази със сезона- ако е пълна синтетика маслото, то 10/40 няма никакви грижи за лятото. Дори в книжките на колите си го пише, за моето жтд си дават 10/40 за лятото, но ми е по-лесно да намеря 5/40 пълна синтетика, отколкото 10/40 пълна и си праскам 5ката.
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X