Взех си нови задни гуми Uniroyal rain expert. Оообаче са с различен Dot и са правени в различни заводи. Едната е в Чехия, а другата в Румъния. Цената ме устройваше, затова се "набутах". Да очаквам ли проблеми?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гуми с различен DOT и производител. Проооблем?
Collapse
X
-
От заглавието помислих, че са различни като размер. След като са еднакъв модел и с еднакъв размер, ДОТ-а и производителя не би трябвало да ги правят коренно различни. Разликата може да се получи в по-бързото "вдървяване" на по-старата и евентуално, ако има разлика в смесите на различните производители, едната да се износва по-бързо. Но това са хипотетични предположения. Вече си ги купил, така че караш и ако има разлика - споделяш полезен опит.
Коментар
-
Доста е, но според мен само ти ще можеш да прецениш. Дори държани на склад със заводската защитна "смазка" 1г. си е 1г. Според мен, по-старата ще почне по-бързо да се деструктурира при експлоатация, спрямо по-новата. Хубаво е да ги наблюдаваш и като видиш видими разлики, да не разчиташ много на тях. Имам в предвид, например появата на ситните напуквания - може би ще са повече при по старата, което означава, че тази гума си губи качествата поне с 20-30% спрямо другата, което ако не се има в предвид, може да е опасно. Разбира се това са само мои предположения, но по-добре да си преценил всички ситуации. Освен това, не е гаранция, че каучукувата смес е една и съща. Това са две коренно различни партиди с година разлика - кой може да е сигурен - никой. Карай ги но бъди внимателен, най-вече за разликите между тях.Поздрави.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар