Колеги Интересува ме на колко километра горе долу е хубаво да се сменят свещите на колата като се има предвид че карам и на гас и на бензин колата е Типо 1,6 .Някой казват караш докато се скапат или почнат да ти прават проблеми ама според мен както си сменяш маслото горе долу на около 10,000км можеби има и някакъв период за свещите .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дайте съвет за Свещи Колеги
Collapse
X
-
Хубави кабели +читави свещи=минимум 60-70хил км.На един приятел на Галанта му дават смяна на свещи и кабели да става с обслужването,т.е. 60-70 хил.Аз на Типото свещите ги смених след 40хил,а кабелите са на 70хил със сигурност,а преди това колко имат никои не знаеLacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
viktorsterev написа:Хубави кабели +читави свещи=минимум 60-70хил км.На един приятел на Галанта му дават смяна на свещи и кабели да става с обслужването,т.е. 60-70 хил.Аз на Типото свещите ги смених след 40хил,а кабелите са на 70хил със сигурност,а преди това колко имат никои не знаеМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
На газ, не повече от 15 000км. за да ти е мирна главата. На бензин, зависи каква е запалителната система, но не повече от 40 000км и то за никелови електроди. Съвсем обикновените на 20 000км. От тук нагоре пробега може да бъде увеличен само с иридиеви и платинени. На някои от тях пробега е 100 000км. но при читави горива. В Бг. не повече от 70 000км. Това е ако искаш да нямаш проблем с бобини и кабели и гърмежи и т.н. Всичко останало е риск и късмет.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ами аз съм с NGK V Line BPR 7 Предните бях минал 20.000км и меко казано се бяха износили а иначе иридиевите за гас са супер ама са много скъпи комплект иридиеви тук е към 50 60 евро а NGK ми е комплект има няма 15 евроМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
Бе хора, Вие сериозно ли говорите?! 10-12-13 хил км и сменяте свещи? Малко по-сериозно... Моите NGK са на 80-90 хил. км и (към 70 хил. само на газ) и колата си пали и върви без никакви забележки.Към 60 лева беше комплекта от axm"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар