Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за чистачки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за чистачки

Здравейте колеги дойде време да сменям чистачките на брава 1.6 интересува ме какъв трябва да е размера на шофьорската и пасажерската чистачка :D

Най-добрият размер според мен е 56 см. за шофьора и 48 см. за пасажера. Аз съм с такива и е добре.
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

А при задната как стой работата при смяната

Коментар

61, 48
        FIAT Marea ex
        FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
        Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Фабричните са с размери 58/48. Аз съм с 60/48 банани и няма проблем. За отзад си играя да сменям перото. Купувам си едни китайчета обикновени за 6 лв двете. графитни. и си ги разпарчетосвам, отрязвам си колкото старата и така. Иначе е измислена да се сменя цялата чистачка барабар с рамото. Некви 15-20 лв струваше цялото нещо. И май е по добре такава да се вземе щото пластмасовото рамо с времето се изяжда, появяват се едни луфтове и перото не ляга както трябва на стъклото
          Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Сега гледам в кауфланд пускат някви безраменни 3 лв бройката някъкви отзиви да имате за тях

Коментар

freeedom написа:
              Сега гледам в кауфланд пускат някви безраменни 3 лв бройката някъкви отзиви да имате за тях
              ми аз си взех такива преди 2 месеца ако са същите където се гънат много и съм много доволен от тях поне за цената ли 2лв на парче

Коментар

да ви питам още нещо преди време като ми свалиха чистачките на шофиорската имаше една пласмаса която явно за красота стой от къде може да се намери такава

Коментар

wazmo написа:
                  61, 48
                  Тези размери за Мареа-та ли ги пишеш? 61 не е ли дълга за шофьора? Ако няма проблем, ще си взема и аз такава.
                  Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                  Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                  Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                    wazmo написа:
                    61, 48
                    Тези размери за Мареа-та ли ги пишеш? 61 не е ли дълга за шофьора? Ако няма проблем, ще си взема и аз такава.
                    мисля че на мареа или е 51 или 55 за шофьора а другата е 10 санта по малка поне моите са така

Коментар

56 на 48 взех аз на бравата и са идеални

Коментар

Мисля че оригинално са 60/48 чистачките. Аз съм с 61/48, и един път ми се застъпиха, ама отдавам го на това че дясната беше леко излязла от "леглото". Не си спомням точните размери, ама са писани в няколко теми из форума.А за да сте сигурни че всичко е наред, просто лявата чистачка, трябва да обере всичко надолу, което дясната оставя по стъклото. Че иначе оставя една 3-4 см-ова черта вода в горната част, която почва да тече надолу по стъклото, точно пред вашите очи, и дразни. Вече дали ще са 58/48, 60/48 не е от голямо значение.
                        freedom написа:
                        да ви питам още нещо преди време като ми свалиха чистачките на шофиорската имаше една пласмаса която явно за красота стой от къде може да се намери такава
                        Тази пластмаса е хваната за рамото, и са я счупили явно идиотите, мислейки че е част от чистачката. Ново няма, само по моргите.
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

freeedom написа:
                          Тая пластмаса не е декоративна. тя служи за по-добро притискане на чистачката към стъклото при високи скорости. Може да се намери във всеки едни магазин за аксесоари. слага се на чистачки с метално рамо. на бананите не може да се закрепи, те са си с достатъчно аеродинамично притискане и там не е нужна тази пластмаса
                          Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

veselin10 написа:
                            wazmo написа:
                            61, 48
                            За всички Мареа/Браво/Брава, чийто рамене не са въртени от шлиците, оригиналният размер чистачки е 58 лява и 48 дясна. Практиката показва, че лявата би могла да бъде също и 60-61 см. От тук нататък всеки е свободен сам да избере размера, който го устройва най-много.

Коментар

ogi28b написа:
                              veselin10 написа:
                              wazmo написа:
                              61, 48
                              За всички Мареа/Браво/Брава, чийто рамене не са въртени от шлиците, оригиналният размер чистачки е 58 лява и 48 дясна. Практиката показва, че лявата би могла да бъде също и 60-61 см. От тук нататък всеки е свободен сам да избере размера, който го устройва най-много.
                              оригиналния размер е 56/48 .на всяка опаковка на чистачките си пише размера и за коя кола и кой модел са.

Коментар

Working...
                              X