Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С каква вода се разрежда антифризът?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

lithrone написа:
    Бихте ли обяснили, какво се случва, когато караш със чешмяна вода от провинцията, колеги ?
    Гледай по-често реклами на Калгон, там разправят за котления камък и показват до какво води той.

Коментар

ogi28b написа:
      lithrone написа:
      Бихте ли обяснили, какво се случва, когато караш със чешмяна вода от провинцията, колеги ?
      Гледай по-често реклами на Калгон, там разправят за котления камък и показват до какво води той.
      Гледам аз, но 4 години карам "на вода". Или съм късметлия, или скоро ще стане.... и аз не знам, какво.Ще текне помпата? - тя е на 100К км.Ще се блокира термостата? - и той е на толкова. Естествено, че е по-добре да се кара с дестилирана вода, но не намирам смисъл, при положение, че нищо, кой знае какво, няма да се случи и, че карам кола на 15 години.В крайна сметка - всеки луд с номера си

Коментар

Е ти пък така го казваш, все едно никога не си виждал казанче за антифриз пълно с налепи, боклуци, ръждива течност и прочее? Това става като не се спазват изискванията, едно от които е да не се кара с чешмяна вода, независимо софийска или извън-софийска. Факт е, че водата в региона на София е с доста по-малко варовик у себе си. То и в акумулатора може да се налива чешмяна, нищо че плочите стават на г*з.

Коментар

ogi28b написа:
          То и в акумулатора може да се налива чешмяна, нищо че плочите стават на г*з.
          И почва доста голям саморазряд но да не отклоняваме темата.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Дестилирана ,че аз видях мойто казанче оня ден отвътре и ми се доплака То в аптеките е по-евтина от бензиностанциите да знаете Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
            Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
            Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

pakumba написа:
              ей сучете и все Сф- прованса ставаНа бравока 2 пъти смених пръскалките отпред, защото се задръстват с котлен камък /вижда се/ за 4 год. После теглих заем и си купих дестилирана вода и така
              Някаде по нагоре прочетох че не е хубаво да се кара с чист антифриз защо какво може да се случи ?А що се отнася до термостата моят го смених преди месец старият искара около 4 години като карам зимата с почти чист антифриз а лятото го доливам с дестилирана и на две години го подменям с нов макар че някой казват че само се долива аз го сменям не е чак толкова скъп.
              Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
              Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

Коментар

stivan_alone написа:
                pakumba написа:
                ей сучете и все Сф- прованса ставаНа бравока 2 пъти смених пръскалките отпред, защото се задръстват с котлен камък /вижда се/ за 4 год. После теглих заем и си купих дестилирана вода и така
                Някаде по нагоре прочетох че не е хубаво да се кара с чист антифриз защо какво може да се случи ?А що се отнася до термостата моят го смених преди месец старият искара около 4 години като карам зимата с почти чист антифриз а лятото го доливам с дестилирана и на две години го подменям с нов макар че някой казват че само се долива аз го сменям не е чак толкова скъп.
                Не се кара с чист антифриз поради:1. По-висок вискозитет и затрудняване на помпата, съответно ремъка.2. Влошено топлопредаване - антифризите имат по-лоша топлопроводимост от водата.3. Концентрата атакува много агресивно всички уплътнители.4. Новите антифризи ако не са разредени с вода замръзват на около -12 гр..................... Мисля че това е достатъчно.

Коментар

Danchojn написа:
                  4. Новите антифризи ако не са разредени с вода замръзват на около -12 гр.
                  Тука нещо не стоплих. Нали при разреждане с вода, Т на замръзване става по-близо до нулата? По твоята логика, разреждането, води до понижаване Т на замръзване. Честно, не ми е ясно за кои нови антифризи пишеш.

Коментар

ogi28b написа:
                    Е ти пък така го казваш, все едно никога не си виждал казанче за антифриз пълно с налепи, боклуци, ръждива течност и прочее? Това става като не се спазват изискванията, едно от които е да не се кара с чешмяна вода, независимо софийска или извън-софийска. Факт е, че водата в региона на София е с доста по-малко варовик у себе си. То и в акумулатора може да се налива чешмяна, нищо че плочите стават на г*з.
                    В акумулатора е друго, не ги мешай двете неща. Там наистина е важно да е дейонизирана за да няма проводимост от метални йони в нея.Ама каква е логиката да купуваш дейонизирана вода и да я налееш в чугунения блок. Ръждива течност си става ако е само вода налята, дори да е дейонизирана пак ще стане.В София водата няма почти никакъв варовик в нея.
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

=Rudi= написа:
                      Danchojn написа:
                      Тука нещо не стоплих. Нали при разреждане с вода, Т на замръзване става по-близо до нулата? По твоята логика, разреждането, води до понижаване Т на замръзване. Честно, не ми е ясно за кои нови антифризи пишеш.
                      За всички органични - етилен гликол. Ето тук може да се ориентираш http://en.wikipedia.org/wiki/Ethylene_glycol

Коментар

Това с карането на вода не го препоръчвам от личен опит!!!За един месец каране с вода, уж да ми се прочисти системата от стария антифриз, че беше като боза, и се почна интересното...- Водната помпа протече- Отоплителното радиаторче протече- Големия охладителен радиатор сълзи.Повече с каквато и да е вода НЕ-КАРАМ.
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ако не ви се дават пари за дестилирана вода, може да си преварите няколко литра чешмяна вода, да я прецедите 1-2 пъти през марля и ето ви дестилирана вода. Абе не баш дестилирана, но става колкото да се смеси с антифриза без да предизвика проблеми.
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Е тя струва 1лв/1л. Като я превариш и разправията.............

Коментар

Danchojn написа:
                              =Rudi= написа:
                              Danchojn написа:
                              За всички органични - етилен гликол. Ето тук може да се ориентираш http://en.wikipedia.org/wiki/Ethylene_glycol
                              Благодаря, научих нещо полезно. "Обратният" ефект на "нормалното" разреждане с вода, всъщност, идва от молекулярно преструктуриране, при промяна на концентрацията с добавена вода.

Коментар

така ено въпросът е дали го продават чист :D или разреден в определена степен, за да се застраховат...вчера купувах Приста Лонг Лайфи на бутилката пишеше -80оС, което май няма как да е вярно
                                2015 Renault Megane Expression GT
                                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                                X