Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С каква вода се разрежда антифризът?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

С каква вода се разрежда антифризът?

Здравейте,Бихте ли ми казали с каква вода се разрежда антифриза? Може ли да е чешмяна?Благодаря! Грешен раздел -> Преместена. Допълнено заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org

Може и чешмяна,но за препоръчване е дестилирана вода.Струва левче за литър и е много по-добре да се разрежда с такава вода антифриза :P

Коментар

maksi написа:
      Може и чешмяна,но за препоръчване е дестилирана вода.Струва левче за литър и е много по-добре да се разрежда с такава вода антифриза :P
      Много благодаря!

Коментар

недей с чешмяна, след година ще съжаляваш. Дестилирана на всяка бензиностания има.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
          недей с чешмяна, след година ще съжаляваш. Дестилирана на всяка бензиностания има.
          Ще те послушам!

Коментар

В София няма никакъв смисъл да набутваш пари за вода, и тая от чешмата става- мека е и няма варовик.Дайте поне една смислена причина да сложи такава от бутилка.
            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
            FIAT БРАВО 1.2 16v
            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Задължително дестилирана или дейонизирана вода. Не е само заради варовика. Обикновената вода има доста минерали и кой знае още какво. А и котленият камък не е само калциев карбонат.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Някой шегобиец би добавил "С МАРКУЧЕВА"! Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Естествено, че с дестилирана вода, както казва Danchojn.... Макар че за кола, "нов внос", на "оригинални" 130хил.км, а на действителни 280, това едва ли има някакво значение.Така, че съм склонен и да се присъединя към мнението на infineon.Успех!
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

infineon написа:
                  В София няма никакъв смисъл да набутваш пари за вода, и тая от чешмата става- мека е и няма варовик.
                  Подкрепям. Последния път сложих чешмяна вода. В София водата наистина е много мека и ако има нещо в нея, ще трябват доста години, зада се случи нещо лошо на колата. Е, ако бях в Силистра никога нямаше да сложа чешмяна вода.
                  Stop giving directions, just say "Follow me."
                  Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                  Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Бихте ли обяснили, какво се случва, когато караш със чешмяна вода от провинцията, колеги ?

Коментар

lithrone написа:
                      Бихте ли обяснили, какво се случва, когато караш със чешмяна вода от провинцията, колеги ?
                      Софийската е "по-квалитетна" :D , въпреки че аз плащам по 2,26 лв за кубик, а в София по лев и нещо, някой ще ни пратили по ЕКОНТ малко ?
                      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

хаха давай чист антифриз аз съм така

Коментар

hera написа:
                          хаха давай чист антифриз аз съм така
                          Много, много погрешно, особенно за етилен гликолите

Коментар

lithrone написа:
                            Няма значение от къде е водата а колко е твърда. Аз лично с чешмяна вода никога не съм карал и няма да карам. Образуват се отлагания по стените на охладителната и влошават топлоотдаването. При това не винаги цвета на антифриза се променя и човек мисли, че всичко е наред но уви не е. После си заминава термостат и т.н. ясна картинка.

Коментар

ей сучете и все Сф- прованса ставаНа бравока 2 пъти смених пръскалките отпред, защото се задръстват с котлен камък /вижда се/ за 4 год. После теглих заем и си купих дестилирана вода и така
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X