Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На какво налягане държите гумите си ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На какво налягане държите гумите си ?

Аз лично спазвам препоръката на производителя.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

И аз така но понякога като товаря повече ги правя по-твърди.
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Винаги съм спазвал препоръката на производителя. С Пандата съм правил експерименти и повярвайте ми, много е важно правилното налягане при 4х4. При задвижване на едната ос не е толкова страшно, може да вдигне разхода и тем подобни, но при 4х4 директно може нещо да се строши, когато е зацепена разбира се. Налягането предписано в книжката е перфектно.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
        Винаги съм спазвал препоръката на производителя. С Пандата съм правил експерименти и повярвайте ми, много е важно правилното налягане при 4х4. При задвижване на едната ос не е толкова страшно, може да вдигне разхода и тем подобни, но при 4х4 директно може нещо да се строши, когато е зацепена разбира се. Налягането предписано в книжката е перфектно.
        Ами перфектно може би, ама я ела и се качи на оригиналното предписано 2.4 отпред и 2.9 отзад при мен и да видиш разпад на камъните в бъбреците към пясък.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Стига бе това е грешка!!! Да не са ти много нископрофилни гумите? Знам какво е. Като взех Пандата бяха забравили да ми откоригират налягането от транспортно в експлоатационно и направо се притесних как ще се кара тая кола. Но като премерих 2.8 и ми стана ясно.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

мойте ги карам и 4те на 2.3

Коментар

Предни 2.4 задни на 2.2, това за JTD-то с гуми 195/50/15.
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Моите като ги напомпам под 2.3 и ми сладат и седът меки,като надуя до 2.7 стоят трепач.предни 185/55/15задни 195/50/15
                Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

danzel-jtd написа:
                  Моите като ги напомпам под 2.3 и ми сладат и седът меки,като надуя до 2.7 стоят трепач.предни 185/55/15задни 195/50/15
                  2.7 е безбожно много.Аз карам на 2.2 отпред и 2.3 отзад.

Коментар

на летните джанти и аз ги карам на 2.5 иначе железарките както е казал производителя
                    Haters Gonna Hate

Коментар

nedialk00 написа:
                      мойте ги карам и 4те на 2.3
                      И аз така на Мареата.195-55-15 - летни185-60-15 - зимни

Коментар

С Мареата държа отзад 2,5 отпред 2,3 защото постоянно е с товар двама възрастни и две деца на 12 години плюс бебе на 5 месеца.Според мен по-високото налягане естествено не много е по-добре отколкото мека гума.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

2.7 e опасно, особено лято време в жегите могат да ти експлоадират гумите

Коментар

Аз пък по едно време ги бях надул на 3 (стори ми се че са меки и заради това ) и предни и задни но два дена каране по павета и имах чувството че нещо ще се откачи и от тогава си карам на 2.1 предни и 2.3 задни за гуми 185/65/14

Коментар

Working...
                            X