emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зимни гуми-Мнения
Collapse
X
-
Колеги опита с някой от последно споменатите гуми мога да го споделя,а именно по-голям боклук от Dayton DW510,не сме слагали,миналата зима ги сложихме на брата на Алфата и имаше и един удар с 15км/ч на мек сняг,просто гумите им се запълват каналите и все едно караш с колелета от каруца,"каучука" им е твърд и на мокро също нямат никакво сцепление,просто са пълен кошмар,само на сухо имат някакво сцепление,ама все пак са зимни гуми...А за Gislaved Euro frost 5 шурята сложи на неговата алфа и за около 1000км на мокро и сняг и минаване през Хаинбоаз и Шипка,а в момента колата е в София думите се държат просто перфектно и сигурно скоро и Фиата ми ще бъде обут с такива,че още съм с летните.А за Континентал съм им фен отдавна,карах една зима фиата със зимни такива на "само" 10 години (не им помня точния модел),ама просто си личеше класата им и въпреки,че видимо бяха нацепени доста си изкарах цялата зима без проблеми в Габрово,а и на бащата Ланчията е с такива отпред и са страхотни.Карах две години с Rotex W2500 поносими гуми са на сняг и мокро,но на лед ги няма грам,Hankook и Lassa(Пластмаса),никога повече.Мисля,че мнението ми до някъде е миродавно,понеже с изброените гуми имам изкарани доста километри в зимни условия(по поне 10000км),а аз имам тежък крак и бързо разбирам коя гума става и коя не.Също така мога да споделя опита ми на моя кум и неговия Мерцедес Ц-класа,първата зима беше сложил Good Year Ultra Grip7 и ги кара само на мокро,че като падна снега и се заледи и Мерцедеса си остана в гаража до пролетта,по простата причина,че не можеше да тръгне с тях дори и на равно и ги махна и миналата зима сложи PIRELLI Snow Control II и колата вече с тях втора зима се кара и не се спира.Единия ни служебен пикап пък беше със зимни BFGoodrich и се държаха доста добре,големия ни бус пък беше с Клебер и също се държаха доста добре.Абе като цяло доста гуми съм изтъркал и от доста съм си патил,но да не почвам и за летните........FIAT STILO MULTIWAGON 1.9 MULTIJET 16V; FIAT BRAVO2 1.9MJET 07г.-EX; FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI-RIP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар