колеги, ще сменям акумулатора, кажете колко да си взема, мисля 45 колко е сегашния ми, но с колко ампера стартов ток да е ? и евентуално откъде да си взема в софия, и да знам че няма да е някакво менте гледах в практикер онзи ден имаше на бош по 100 лева точно такива 45 амперчаса, но не взех, реших да се консултирам първо, даваха и по 2 години гаранция
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
нов акумулатор - откъде ?
Collapse
X
-
nedialk00Етикети: –
-
Първо провери в документацията за твоята кола, и вземи какъвто пише там като Ah и стартов ток. Иначе трябва да се съобразиш със доста неща, като климатик и други големи консуматори - як усилвател, какви крушки имаш на фаровере, имаш ли халогени... Все пак акумулатора поема консуматорите, когато динамото не успява, а след това "наваксва". Колкото до марка... Аз си взех от Метро преди 4 години магнет марели, държи още. На пръв поглед изглеждаше менте, но е въпрос и на късмет.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
акумулатори . бг Аз пазарувам от там. Взел съм над 10 от там и проблем не е имало. Препоръчвам ти Varta.Ако е бългаски, не и Монбат, виж на Искра можеш да се довериш. Берга също не е лош вариант. До скоро Exide също препоръчвах, но вече се въздържам, защото очевидно влошават качеството, въпреки, че са едни от най-скъпите.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
nedialk00
реших да пробвам тези от практикер,а дали ще е бош или искра ще преценявам там на място, мерси за отговорите
Коментар
-
Аз не подкрепям БГ, нищо че искрата са хубави, за монбат и дума да не става, ама и цените им са като на западните. Бош от практикер само ако е от тея сивите с сини лепенки модел С4, инак онея черните дет и в метро ги има мани бегаи, немат нищо общо с бош. моя съвет е:на първо място и не толкова скъп Екасаид!!!! рамо до рамо с него Ац делко но много по скъп, след тях слагам едно до друго варта и бош щото те са едно и също нещо, до тях седи берга щото също се прави от варта. По на долу но никък не лоши като качество италянските Фиам от Косера както и магнет марелито. Такива ми ти разни Стартер, Банер, и тем подобни измислени просто ги подминаваш. Има и читави от тая скупщина шир потреба акумулатори като Локса и Весна, но цените им не са толков атрактивни че да се лишиш от ексаид, нема такова животно А и още нещо, вземи си го от оторизиран магазин където щи замерят тока на колата и щи подпечатат гаранцията, специално ако тея бош в практикер са наистина с бош оригинална карта ще трябва да ходиш в сервиз за да ти заверят картата тва са още пари, недаи си боже пък да стане нещо ще те разпънат на кръст и всяка грешна точка или запетая в картата ще отмени гаранцията ти, много са стриктни. Моя е бош от Тех ко с 3г гаранция и луд ме напраиха докато заверят гаранцията кво ли не мериха на колата и не описаха в нея, дори старателно ми удариха печата да не се размазвал, че да нямало проблеми !!!!Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
nedialk00
мерси за съвета, от сивите са тези на бош в практикер, тези дни ще проверя пак как стоят нещата с гаранцията, въпреки че дано не се налага, от 100 кладенеца вода ще извадят да те изкарат виновен
Коментар
-
nedialk00 написа:мерси за съвета, от сивите са тези на бош в практикер, тези дни ще проверя пак как стоят нещата с гаранцията, въпреки че дано не се налага, от 100 кладенеца вода ще извадят да те изкарат виновенAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Колега,аз също съм изправен пред тази дилема какъв акумулатор да си купя и по точно избора ми се свежда до два избора Berga Power Blok 12/54 Ah или Exide Premium 12/53Ah.В момента се чудя кой от двата да купя като имат разлика от 3-4 лева! И двата са с три години гаранция! Повече клоня към Exide Premium,дайте съвет! Иначе повече български акумулатор няма да купя! Преди две години купих Искра,директно от завода,на 20 км. ми е и какво стана изтече му гаранцията и на втория месец умря,като съм полагал редовни грижи за него! Монбат са същата история,българските акумулатори не са това което бяха преди 10 години! И така дайте съвет Exide Premium 12/53Ah или Berga Power Blok 12/54 Ah ?Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС
Коментар
-
А защо не се ориентираш към FIAMM 55Ah L2 480W или FIAMM 55+Ah L1 510W TITAN???Много добри отзиви има.А и аз карам с такъв вече 2ра год. след масово разпитване на маистори и познати.иначе измежду тея марки които си се насочил бих избрал EXIDE.Мисля че някои ми спомена че всички електрически машинки(електрокари и др.)на Метро на Кауфланд...работят с EXIDE. :D УспехFIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар