Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло за 1.3 мултиджет и откъде

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло за 1.3 мултиджет и откъде

Колата е пунто 1.3 мултиджет на 238 хиляди километра.Препоръчайте ми какво масло да го сипя 5w40 или 10w40 и евентуално откъде.Благодаря предварително.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Не знам какво масло, обаче последно поръчах на колегата Сев и да ти кажа откъм цена направо кърти.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

5w40 и гледаш дали го гори - не вярвам.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Кажете и откъде га го купя че не ги знам добрите магазини за авточасти. Каззаха ми че на аджип маслото 5w40 било евтино и качествено. Някаква идея къде го продават?
        FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
          Кажете и откъде га го купя че не ги знам добрите магазини за авточасти. Каззаха ми че на аджип маслото 5w40 било евтино и качествено. Някаква идея къде го продават?
          Да, на бул. Ал. Стамболийски 155. Магазина за авто части за Фиат/Ланча/Алфа Ромео.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Сипах селения wr 5w40. Обаче почна да се омаслява ръба на филтъра и на пробката на картера се стичат капки.На пробката да не би да трябва да се слага дифтунга на тоя мотор???
            FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
              Сипах селения wr 5w40. Обаче почна да се омаслява ръба на филтъра и на пробката на картера се стичат капки.На пробката да не би да трябва да се слага дифтунга на тоя мотор???
              Трябва да има дифтунга.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Аз навивам на пробката при всяка смяна и малко тефлонова лента - така хем не тече, хем се развива по-лесно следващият път. Филтъра го стегни хубаво.
                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Селения 10 W 40 Турбодизел, че километрите са ти повечко, ако беше на по-малко - Селения WR 5 W 40, но пак може да сложиш и от него - добре е за турбината. Може да го търсиш на много места, но най-вече T&N Car или дилърите на Ивеко. Последно съм купувал от дилъра на Ивеко в "Дружба" до зеленчуковата борса, май като цена бяха добре.П.п. сега видях, че вече си свършил тази работа, но може инфото да послужи на други.
                  Alfa 156 SW 1,9 JTD'03
                  Fiat Punto 1,2'98

Коментар

Какво значение има дали е на повечко, или на по-малко километри? Едното масло има съвсем различни характеристики от друго. Ти му препоръчваш масло с по-нисък клас. Това противоречи на всичко, освен на финансовата страна, ако има такава.

Коментар

ogi28b написа:
                      Какво значение има дали е на повечко, или на по-малко километри? Едното масло има съвсем различни характеристики от друго. Ти му препоръчваш масло с по-нисък клас. Това противоречи на всичко, освен на финансовата страна, ако има такава.
                      Напълно съгласен, километрите нямат значение.Това, че една кола спира да гори от маслото като сложиш минерално вместо синтетично, не е от маслото, а от това че просто на студено заради гъстотата си маслото не достига до детайлите за да ги маже, съответно няма как да изгори. По-добре да има мазане за сметка на някакъв разход, отколкото да няма. Освен това синтетичните масла не образуват толкова нагари, не коксуват. Мога да снимам маслото на Пунтото на щеката след 8 000 км от последната смяна, стои доста свежо и не е катранено черно. Това обаче нямаше да е така ако карах с полусинтетика или минерално масло - още след първите 1 000 км стават катран черни.
                      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                      X