Здравейте!Дайте съвет какъв размер зимни гуми да си сложа на Пунтото мк2 с железни джанти 14-ки.Спрял съм се на Ласса но умувам за размера.Пунтото е 1.2 .8vГрешен раздел -> Преместена. Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви зимни гуми за Пунто мк2 ?
Collapse
X
-
И аз съм с пунто мк2. За зимата също съм с 14 и размера ще е 175х65. Миналата зима изкарах със 185х55 и не съм доволен категорично. Първо с тях е много ниска и второ и идват широки и се съдира да превърта вярно че и гумите бяха стари но пък с дълбок грайфер. Според мен за теглото на автомобила 175 за зимата си е оптимална ширина, но аз съм с 1,8 16v - 130 к.с. Мисля че при теб не е проблем да сложиш и по тесни - 165х70R14. Всичко зависи от стила ти на шофиране и колко караш на сняг зимата.Да не спамя темата на колегата, ама като стана въпрос за зимни гуми, аз лично съм се спрял на SAVA или KLEBER, че старите заминаха за каруцата на някой мангал. Та въпроса ми е към колегите които имат отзиви за тези две марки гуми (а и не само за тях) да пуснат мнение. Как се държат на сняг мокро и сух асфалт при ниски температури?За LASSA-та мога да кажа че не са лоши, карах три зими с тях от чисто нови и на сняг и сухо са си ОК даже смея да твърдя много добри, обаче на мокър асфалт са гола вода /с 50 км/ч събрах мантинелите със старата кола/. За такива зими като последните с малко сняг и повече киша не бих си ги взел, затова съм се спрял на гореспоменатите марки като по-добри от комерсиалните гуми. Пъвите доколкото знам са дъщерна марка на Goodyear a вторите на Michelin.Поздрави!
-
зимни гуми мк2
Здравейте!Днес прочетох,че наистина ни очаква необичайно топла зима.Снегът щял да бъде рядко явление.Съгласен съм с колегата за Гумите Ласса,че на сняг са супер.Но при такива аномалии-зима без сняг,трябва да мисля за друга марка зимна гума.Реших 175 /65 /14 за размера.Благодаря на отзовалите се.
Коментар
-
Re: зимни гуми мк2
tronn написа:Здравейте!Днес прочетох,че наистина ни очаква необичайно топла зима.Снегът щял да бъде рядко явление.....Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Колега, търси по тесни и високи гуми, предназначени за утъпкан сняг и лед. Гумите, на които си се спрял са ниски. При това зимни гуми се поставят на автомобила, когато температурата падне под седем градуса.Използвай този линк:http://www.netushin.ru/index.php?show_aux_page=2Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
fireman160 написа:Колега, търси по тесни и високи гуми, предназначени за утъпкан сняг и лед. Гумите, на които си се спрял са ниски. При това зимни гуми се поставят на автомобила, когато температурата падне под седем градуса.Използвай този линк:http://www.netushin.ru/index.php?show_aux_page=2
Коментар
-
Ето ги 175х65R14 колко са ниски на джанти на пунто. Колегата да си прецени, въпреки че не са монтирани на колата. В крайна сметка аз се спрях на новата зимна шарка на Maloya - Davos. Само не разбрах защо като цяло тази марка гуми са в ниския клас според ADAC, а точно този модел пак според тях са препоръчителни.Поздрави!
Коментар
-
Аз карах 3 зими със ласа и не съм имал проблем , представят се добре на сняг , и на мокър асфалт съм карал с 80-90 и не е имало поднасяне и тем подобни неща . Смятам че са добра гума . А какво мислите за GOODYEAR UltraGrip 7+ ? доста хора ги хвалят ? някой карал ли е с такива гуми?темпра 1,9тд
Коментар
-
Не е важен толкова размера, колкото качесвата на каучука от който е изработена гумата. Аз карах три зими и три лета със един комплект гуми - YOKOHAMA - зимни, и въпреки че ги търкалях и летата, не съм имал проблеми през зимите. Най добри гуми които съм ползвал са GOOD YEAR. Въпреки че бяха с различен рамер (става въпрос за две задни на Москвич 2140Д ) с тях не съм закъсвал или боксувал нито веднъж, дори на лед се държеше почти както на сух асвалт. За мен това са уникални гуми, но адски скъпи.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Аз съм с Барум Поларис 2, 185/65/14, около 80лв бройката ги взех миналата зима. Смея да твърдя, че и на дъжд са добре, защото ми се наложи при скорост от около 70км/ч рязко да завъртя волана на 90 градуса и обратно за части от секундата и колата не трепна. Възможно е и това, че имам около 90кг допълнителна тежест в багажника от метановите бутилки да е изиграло ролята си, но не занесе изобщо.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар