Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат купе 1.8 с какво масло да карам

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат купе 1.8 с какво масло да карам

колеги карах с масло селения 10 40 не съм доволен казаха ми да карам с селения 10 60 други ми викат да карам с приста 10 40 само да кажа че колата я карам яко настъпвам си я сериозно и мисля да сложа 10 60 селения.

Колега има 100+ теми по въпроса.Ползвайте я тази търсачка.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Re: Фиат купе 1.8 с какво масло да карам

stenli_fiat_coupe написа:
      колеги карах с масло селения 10 40 не съм доволен казаха ми да карам с селения 10 60 други ми викат да карам с приста 10 40 само да кажа че колата я карам яко настъпвам си я сериозно и мисля да сложа 10 60 селения.
      10W40 харчи ли го? Ако не, една хубава пълна синтетика 5W40.10W60 от какъв зор. Това масло не е за твоята кола. Не мисли че ще имаш по-добра защита с него. Може, но като загрее, а дотогава.....................
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

колега скоро счупих свещ и се съмнявам да не надрала цилиндара .гори масло

Коментар

Е то това няма да се оправи с масло. Дори и да намалиш разхода с толкова гъсто масло, както вече ти казах, може да пострадат други възли от двигателя. Маслената магистрала на тези двг-та не е предвидена за толкова вискозни течности. На маслената помпа също няма да и е много весело, а и разхода ще отиде нагоре. Вообще не виждам кяр от работен вискозитет 60. Просто ти трябва правилният работен вискозитет и може би ремонт. Как счупи свещ?
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

днес ходих меря компресия дава на всичките 9 която трябва да 10.3 кажете ми какъв ремот да прая казаха ми клапани главата нещо не са добре пуши на вискоте черно и гори масло. даите идеа кво да се праи

Коментар

днес ходих меря компресия дава на всичките 9 която трябва да 10.3 кажете ми какъв ремот да прая казаха ми клапани главата нещо не са добре пуши на вискоте черно и гори масло. даите идеа кво да се праи
              9 bar е малко,как провериха клапаните-наляха ли по малко масло в цилиндрите?
              MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
              ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

Коментар

маслото ми е на минимума вече като го гори просто ги мерихме 9 а трябва да е 10.3 черни са свещите елтродите има и богата смес можели да е сондата и да дава малка компресия с да ми гори масло

Коментар

колата ти е за ремонт. изправен бензинов двигател трябва да е с компресия минимум 10 бара.ланчията ми е с компресия 12 на всички цилиндри, а е над 250 000км.щом ти гори масло и аспуха е целия в сажди , работата е ясна- чака те ремонт.търси си свестен майстор, иначе каквото и масло или добавка да сложиш, файда йок, само ще си дадеш парите.
                  Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
                  Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

маслото ми е на минимума вече като го гори просто ги мерихме 9 а трябва да е 10.3 черни са свещите елтродите има и богата смес можели да е сондата и да дава малка компресия с да ми гори масло
                    Процедурата е следната-мери се налягането в цилиндъра/9 бара при теб/ ,махаш манометъра и наливаш през свеща ~100мл дв.масло/разпределено за 4-те цилиндъра/ и пак мериш.Ако налягането се покачи-примерно отиде на 10-11бар=>цилиндъра не е уплътнен/осн.ремонт/,ако почти не се промени-клапаните са за ремонт.Мисля,че при теб,има износване на двг.....ако са клапани ще има разминаване в налягането...все пак направи описаното упражнение за да си сигурен.Успех!P.S.При ст.на сгъстяване 10,3 налягането при нов двигател е 13 bar!
                    MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
                    ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

Коментар

Re: Фиат купе 1.8 с какво масло да карам

Selenia 10w40 Gold или 20К (нормално или "For Alfa Romeo") ? Ако е Gold е нормално ... Доста приятели карат с 20К , че и някои го слагат на БМВ-тата , щото било хубаво и нямат оплаквания В случая май не ти е виновно маслото обаче .... Иначе 10w60 Рейсинга е хубав , щом и настъпваш , но не е много за зимата ...
                      Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Working...
                      X