Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидравлично масло...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хидравлично масло...

Кой, как и колко често го сменя???
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Преди 2-3 месеца, по метода "изсмукване със спринцовка". Имаше разлика, воланът стана малко по-лек. Никога не е сменяно, но смяната е толкова лесна, че догодина пак бих го сменил.

Коментар

Когато си купих колата. Цялостна смяна с промивка преди това.
      Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
      Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Тази пролет го смених, със спринцовка. Два пъти източих. Въпреки че старото не приличаше на нищо, беше си черно, нямаше и намек за червено, разлика в поведението на волана не осетих, може би малко по-мек, ама граничи с внушение.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

При закупуване на автомобила бе смененна в сервиз, догодина (три години след първата смяна и около 60 000км) ще я сменя отново.
          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Хубаво е да се сменя, общо взето с маслото на скоростите, през 60 000 - 80 000км.
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Аз не съм го сменял,но пък и нямам оплаквания,не че е правилно първо да се скапе нещо.Я кажете как точно става процедурата да взема да си го сменя.Имам си купено и няма да ми коства нищо.Колко може да събира системата?

Коментар

willow75bg написа:
                Колко може да събира системата?
                за тебе е 900 грама - виж си стр. 270 от ръководството на Либра-та
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

на Бравата го изсмукаха през казанчетовинаги остава от старото в систематано както каза Оги - има ефектако се промие 1-2 пъти, сигурно ще е още по-добре
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Преди година някъде го сменях по метода на спринцовката. Бях взел три литра и доста си поиграх, докато претакам няколко пъти масълцето из системата. Резултат - само визуален Разлика във волана нямаше.
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Преди 2-3 месеца, когато купих JTD-то изсмуквайки го с тънък маркуч, наливам новото, карам с него седмица, източвам наново и така докато издухам 2л.Старото явно не бе сменяно от както е станало кола , беше гъсто и черно, разлика имаше и то осезаема, първо че цвета вече е наситено червен и второ волана олекна чувствително .
                      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Хидравлично масло на 2-3 години.Спирачна течност на 2-3 години.Охладителна течност до 3 години.Масло на предавателната кутия на около 70000 км.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

колеги ако маслото ви е черно, след смяна има разлика и то осезаема, но просто не сте направили нищо с това претакане, аз си купих 3 литра масло, и чак на 3тия път стана рубинено червено както си трябва - та ето как се прави най-ефективно без да се разиват пробки :1.изсмуквате хидравличното масло от казанчето2. развивате казанчето което се държи на два болта с глави 13мм3. разкачате маркучите и си купувате две нови скоби за тях че старите са смотани4. взимате едно шише литър и половина от минерална вода, хващате маркуча който отива към рейката(той е по тънкия, не че има как да го объркате де) прекарвате го край врътката за обезвъздушаване на парното пъхате го в шишето, и въртете волана до крайно ляво и дясно положение 3-4 пъти поне5. сега шишето се е понапълнило махате го, слагате маркучите закрепвате казанчето, пълните го, припалвате колата за 4-5 секудни и загасяте(понеже помпата веднага засмуква и остава на сухо, е освен ако няма 2ри човек който да долива веднага)6. повтаряте процедурата още 2 пъти като е хубаво след втория път на процедурата да минете 200-300 км и чак тогава да смените за последен 3ти път, така маслото ви ще е рубинено червено и волана ще е доста по мек разбира се това важи за доста черно и гъсто масло; и друго след първата процедура разлика почти няма да има защото маслото пак е лайняно тъй като по маркучите и в рейката винаги остава от старото

Коментар

gamma написа:
                            Преди година някъде го сменях по метода на спринцовката. Бях взел три литра и доста си поиграх, докато претакам няколко пъти масълцето из системата. Резултат - само визуален Разлика във волана нямаше.
                            И аз така направих...само дето двата маркуча ги забих в различни шишенца от едното дърпаше в съвсем друго пускаше... Ефект във волана никакъв освен, че течността си стана хубаво червена Проблемите ми с хидравликата се оправиха като смених помпата. Това за бравата де.
                            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Working...
                            X