Здравейте колеги знаете ли какво слагат гумаджийте на гумата за да залепне за джантата и евентуално от къде мога да си купя ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Залепване гума\джанта
Collapse
X
-
Колеги Колеги слага се монтажна паста. ГРЕС слагат идиотите които си няма и на представа как може да излезе гумата от ГРЕСТА при остър завой и висока скорост. Тези дни бях във Диана гуми център и майстора ми разправя, че не трябва в никой случай да се слага ГРЕС. По-добре сапунена вода. Разправя ми как е виждал гума да излиза от джанта на джип при това и разбира се висока скорост. Сами си правете изводите кои "майстори" слагат ГРЕС.Кара водно кололо
Fiat Bravo SX 1,4 12 V LPG 8,6/100
Коментар
-
palmeto написа:Колеги Колеги слага се монтажна паста. ГРЕС слагат идиотите които си няма и на представа как може да излезе гумата от ГРЕСТА при остър завой и висока скорост. Тези дни бях във Диана гуми център и майстора ми разправя, че не трябва в никой случай да се слага ГРЕС. По-добре сапунена вода. Разправя ми как е виждал гума да излиза от джанта на джип при това и разбира се висока скорост. Сами си правете изводите кои "майстори" слагат ГРЕС.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Незнам дали е сапун защото е много мазна но технологията расте а и не е толкова скъпа.А колегата автора на темата пита какво слаг да залепне мисля че каучук не мисля ами съм сигурен а пастата или мазната гнусотия се слага като свалят гумата да не се къса.Такъв каучук съм купувал от гумаджиите ама много трудно им се къса от сърцето .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Монтажната паста е за да се плъзга гумата по машината за монтиране на гуми и по джантата. Може да се използва и най-обикновен глицеринов сапун. Иначе има голяма вероятност да се скъса уплътняващата част на гумата от триенето и за нищо да не става.Но темата е друга. Значи, джантата се почиства старателно от корозията с телена четка по уплътняващата повърхнина и после се намазва с най-обикновен силикон. Аз използвам безцветен санитарен (към 4-5 лв.) и още нямам оплаквания от нито един клиент.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар