Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли препоръка за Selenia 10W-40 turbo diesel?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Може ли препоръка за Selenia 10W-40 turbo diesel?

Здравейте,вчера си купих нова колица - Fiat Bravo JTD 105, 00 год. и съм много доволен от фиатчето, намерих го сравнително на добра цена и доста запазено.Та да си дойдем на думата. Колата е нов внос от Италия и ми казаха, че е карана пък то и се вижда по лепенките с хубаво масло на Selenia. Колко е хубаво не знам, но сега пак ми препоръчват да сложа - Selenia 10W-40 turbo diesel.Може ли някой който е карал с такова масло да си каже мнението и ако то не е добро да препоръча нещоБлагодаря, предварително!! Грешен раздел -> Преместена. Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
    93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
    00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
    * * * * * * * * * * * * * *
    Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!

Слагай смело и безотговорно и ела в Неделя на Трафика от 17.00 да го видим тоз Бравок
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

мм не знам дали ще успея да дойда...., защото ще съм извън Стара Загора ,но зависи и до колко е сбирката

Коментар

Не е задължително да е selenia, но пък и няма лошо, ако го сипеш. Според мен сипи 5w40 щом е запазена. Има Agip 5w40 на цената на селениа, която според мен не си заслужава паритеМодерираноКолега, спазвай правилата.Модераторски екип на fiat-bg.orgВиж тук за аджип, цените са най ниски
        Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
        Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
        FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
        Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

MadHead написа:
          Не е задължително да е selenia, но пък и няма лошо, ако го сипеш. Според мен сипи 5w40 щом е запазена. Има Agip 5w40 на цената на селениа, която според мен не си заслужава паритеМодерираноКолега, спазвай правилата.Модераторски екип на fiat-bg.orgВиж тук за аджип, цените са най ниски
          и аз гледах в този сайт, но един познат монтьор и той ми каза,че селениата не си заслужава парите .... и хубаво ми препоръчваш колега това масло, но моя двигател е турбо дизел

Коментар

Точно 5W/40 или 0W/40 е маслото за твоя двигател. Не се занимавай с полусинтетика.
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Точно 5W40 е твоето масло. Виж спецификацията...CF. Друго не може да се желае. А синтетика за тези пари...определено си заслужава пред полу-синтетиката
              Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
              Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
              FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
              Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Лично аз бих ти препоръчал само Castrol 10W40 Magnatec Diesel (и Syntec Blend ама почти не се намира в БГ) вземаш 5л. сменяш ще ти остане и малко за зор заман ако има изненади Колата мърка с него доста дълго Последния път на стилото го смених на почти 14 000км...и си работеше супер меко. За сравнение преди време бравата и бях сипал Селения Турбо дизел и след 5000-6000км започна да чука и хлопа като трактор. Смених маслото с кастрол и всичко си дойде на мястото
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Не знам за вас , но моите впечатления от Selenia 10W-40 turbo diesel са на базата на наблюдения над десетина JTD-та 1.9 , 2.4 136 , 2.4 140 и 2.4 150 . Хората си го сменят някои дори на 12-15 хил. км , карат си и са доволни , на следващата смяна пак такова слагат . Всичко го вземат от едно място . Чувал съм и за ментета , но като цяло не са толкова често срещани . Ако не му се дават толкова пари на момчето , не е проблем да сложи . Разбира се Selenia WR е по-добро , Agip-a също е хубаво масло .
                  Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Над 50 000 км. карам само с такова масло. Не мисля да го сменям. Не знам дали е най-доброто, но нямам оплаквания. Сменям го на 8 000 км.
                    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Благодаря, колеги за препоръките Препоръчаха ми Repsol едно приятелче механик и такова ще се взима май, пък и брат ми е с добри впечатления от него Поздрави.

Коментар

bravo_stz написа:
                        Благодаря, колеги за препоръките Препоръчаха ми Repsol едно приятелче механик и такова ще се взима май, пък и брат ми е с добри впечатления от него Поздрави.
                        Какъв Репсол сложи и какви са ти впечатленията?
                        Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Сложих Repsol Elite multivalvulas 10W-40 и какви да са ми впечатленията, двигателчето взе да мърка, а дали ми го гори още не съм навъртял достатъчно километри за да разбера, за сега не го е бутнала, сложих го към 26-ти юни и съм минал около 600-700 км.

Коментар

bravo_stz написа:
                            Сложих Repsol Elite multivalvulas 10W-40 и какви да са ми впечатленията, двигателчето взе да мърка, а дали ми го гори още не съм навъртял достатъчно километри за да разбера, за сега не го е бутнала, сложих го към 26-ти юни и съм минал около 600-700 км.
                            Мерси за инфото. Точно същото масло ме интересуваше.
                            Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Working...
                            X