Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Selenia Gold

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за Selenia Gold

Здравейте. Въпросът ми е следния: Смених маслото преди 2000 км. и вчера като го проверих видях, че е на минимума. Знам че е налято Селения Голд, но не знам какво точно. Само един вид ли е или са повече разновидности. И това ли масло е най-добро за колата от подписа?
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Голда е само един видиначе маслото за този мотор по книга е Селения 20Кестествено нито Голд, нито 20К е най-доброто маслоцените на Селения са нереални, поне за мен
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
      Голда е само един видиначе маслото за този мотор по книга е Селения 20Кестествено нито Голд, нито 20К е най-доброто маслоцените на Селения са нереални, поне за мен
      и аз съм на мнението, че селенията е нискокачествено полусинтетично масълце
      тежък е животът лек...

Коментар

Благодаря. Мен ме интересуваше просто да знам какво да купя да си долея. Като му дойде време за смяна( а може и по-рано) ще се консултирам с какво да го сменя.

Коментар

Всички сте забелязали как цената на Selenia се изстреля нагоре последните години... в същото време примерно Selenia Gold (също и 20К) излиза да е пълна синтетика вече!? Преди като че ли Gold излизаше по сайта им 2 минтерално към 1 синтетика, а 20К излизаше 2 синтетика към 1 минерално. Някои може ли да го подтвърди или отрече? Ако е така значи има резон в цената.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

и двете масла са полусинтетика

Коментар

Селения нямат потенциал да произвеждат най-добрите масла. Нормално масло от средно ниво или надолу. Но намаляването толкова бързо се дължи на мотора ти, освен ако първоначално не е налято малко.
              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Не може да се каже всичко е "от мотора ти "ей така,освен ако не налято по малко.Моята я карах до миналия месец в продължение на 6 години само със Селения голд,в момента е със Yacco(как се пише на БГ,не бях сигурен).Понеже и моята си го хапваше,казах си,я да го видим това прехваленото.Важно е да се отбележи как се кара автомобила,а при мен е винаги във високите обороти.Така че при следваща смяна ще е или 10,15/50...
                Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
                Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp

Коментар

charliii написа:
                  .Така че при следваща смяна ще е или 10,15/50...
                  Това не го разбрах...А по въпроса за загубата, преди месец и сваляхме картера за смяна на силикона, защото си капеша здраво от там. След процедурата няма видими течове от никъде. Не се забелязва никакъв пушек и на бензин и на метан. Не знам как го хапва маслото. Четох в друга тема, че колега карал със Селения и също си доливал доволно, но след като минал на друга марка и колата спряла да лапа. Дайте идеи с какво да го сменя.

Коментар

На мен ми сложиха последния път Селения ВР 5/30.Колата е на 111600реални км.и не е изгорила и грам а съм минал близо 11000км от смяната
                    И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

аз минах 15 000 със Селения 20 К и нямаше никакви загуби.
                      FIAT STILO 1.6 16V 3 врати

Коментар

горенето не е признак за лошо масло

Коментар

Колата за която става въпрос е на 220 000 км. от подписа ми. Кара се само на метан последните 20 000 км.5/30 едва ли е най-подходящото според мен. Все пак нямам опит с италянски машини. До сега карах само Пасати и ако не я стабилизирам май ще се връщам на марката. Е, ще я покарам още 20-30 хиляди за да се избие колицата...

Коментар

5/30 определено не е с подходящия вискозитет за двигател на тези километри. 10/40 или 15/40 според мен са по-добре.
                            Fiat Bravo 11'97
                            1.4 12V A/C

Коментар

Исках да кажа,че маслото не е толко лошо.Ако беше кофти и при мен щеше да има загуби.А не е като да не се кара яко по магистралата
                              И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Working...
                              X